1kert.hu - a FELCO specialista

  2009. október 19. Hétfő
  284 Válasz
  133.5K Megtekintés
Vakond a kertben
14 évvel ezelőtt
·
#25438
Válasz elfogadva
Én azt hallottam -magam még nem próbáltam ki- hogy a csalán 2-3 napig áztatott levével, el lehet üzni a vakondot. A levet,a járatába kell önteni.
14 évvel ezelőtt
·
#25438
Válasz elfogadva
Én azt hallottam -magam még nem próbáltam ki- hogy a csalán 2-3 napig áztatott levével, el lehet üzni a vakondot. A levet,a járatába kell önteni.
14 évvel ezelőtt
·
#25445
A vakondokat, sajnos nem lehet semmivel elűzni.Próbáltam már mindennel,egy-két hónap, és megint lehet látni a túrásokat. Magyarországon már nem, viszont Romániában még van az a por, vagy granulátum ami gázt fejleszt nedvességgel érintkezve, és végleg elűzi őket.
14 évvel ezelőtt
·
#25446
Itt is lehett kapni többfélét! Az egyik a karbid a másik pedig nem hozáférhatő csak ipari felhasználásra...Hoszú távon egyik sem segít mert nem lehett kiírtani öket! Magán levélbe szivesen mondok egy rém egyszerüt amivel nem pusztitható el ugyan, de nálam alkalmanként sikeres...viszont nem publikus mert mert...nem tudom megindokolni...
14 évvel ezelőtt
·
#25447
Áve Tamás! Nekem kérlek küld el a tuti módszert magánban! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. Köszönöm! Üdv Gábor
14 évvel ezelőtt
·
#25451
Kérlek küld el priviben, mert nagyon sok bosszúságot okoznak kicsi kertemben. Üdv. Ilona Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
14 évvel ezelőtt
·
#25452
Az a bizonyos, politanol.Csak növényorvosok, tudnak hozzájutni. Egyébként, valóban hatásos
14 évvel ezelőtt
·
#25453
Tamás, Te, nem lánycsóki vagy?
14 évvel ezelőtt
·
#25454
Kedves Tamás. Szeretném megtudni mi lehet az az egyszerű és nagyszerü vakondriasztó???hegyvolgy@ monornet.hu Előre is köszönöm.
14 évvel ezelőtt
·
#25455
Igy igaz! Politanol. De ha meg kell venni akkor a borsos ára máris riasztó, hatású. Plusz ismeretség is kell a beszerzéséhez. Pár napig hatásos mert a szomszéd kertböl jön a következő és igy tovább... A cél egyébként is a távoltartás nem pedig az elpusztitása!
14 évvel ezelőtt
·
#25459
Ha lehet kküld el nekem is priviben Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
14 évvel ezelőtt
·
#25462
elküldenéd nekem is a vakond riasztás tuti módszert? Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. előre is köszi Egy kezdő kertész
14 évvel ezelőtt
·
#25489
a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ra megírná az ötletét a vakondok ellen? Köszönöm: Franciska
14 évvel ezelőtt
·
#25490
Ha tudod nekem is küld el légyszi! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
14 évvel ezelőtt
·
#25495
Kérlek küld el,erre a címre:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Kösz:Miki.
14 évvel ezelőtt
·
#25501
Annakidején még az ország \" győzikéje \" is megpróbálta a vakondokat űzni kevés sikerrel. De láttam már napelemes ( mint a solár lámpa ) vakond riasztókat. Van aki esküszik rá. Néhány méter sugarú körben hat elvileg...de ez itt már a reklám helye. Én nem próbáltm gyakorlatban.
14 évvel ezelőtt
·
#25502
Kedves Miklós! Nekem is van de nálam kudarcot vallott! Ismétlem nálam! Sajnos a nagy sárfű is! Pedig Bálint gazda is ezt ajánlja, biztos nála hatásos volt, mert mint írja, hogy mindenkinél másra érzékenyek ezek a ”kárt evők.” Véleményem szerint valamilyen erős illatra érzékenyek, így ezt kell alkalmazni, hogy átzavarjuk a szomszéd kertbe! Onnan meg vissza a szomszéd zavarja! Igazi vetésforgó! Soha nem lesz vége csak egy módon, de azt nem tanácsolom! Vagy igen? Tamás
14 évvel ezelőtt
·
#25505
Egy véletlen eset kapcsán: Nekem rákapott a kihelyezett tasakos vaníliás egércsalira. Ez 1 gödörben volt kihelyezve,ahol túrásnyom után eltűnt a csalétek. Utánna \"érdekes módon\" kevesebb túrásnyomot láttam.
14 évvel ezelőtt
·
#25506
Vaníliás egér csali? Jé, hogy mik vannak! Mindenesetre a mezei egerek és cickányok óriási pusztulását okoznám vele, mert az én környezetemben rengeteg van! Tehát így felmérhetetlen, hogy fogyaszt- e a vakond belőle! Remélem egyébként, hogy nem az a cél, hogy mindent kipusztítsunk a környezetünkből! Mivel „csak” hobby kertész vagyok, és csak tapasztalataim vannak a vakond űzésből változatlan a véleményem, hogy valamilyen illat anyaggal való űzés az, ami gyéríti a „kárt evő” haszontalanokat, bár ez a szó nem is jó rá, mert hasznot azért hozz ugye azzal, hogy gyéríti a talajban lévő férgeket. Inkább talán mérlegelni kellene, hogy mennyi az okozott kár és megéri-e az állandó üldözéssel járó kiadás a kárral… Változatlanul egyetértek a locsolási megoldással, mert a földet vissza lehet mosni, bár azt meg tudni kell, hogy a vizes földet biztos, hogy visszatúrja! És itt van a megoldás kulcsa!
14 évvel ezelőtt
·
#25521
Sziasztok! Egy régi ismerősöm, aki vegyiparban melózik arra esküszik, hogy szalmiákot kell önteni a járatba /gondolom ez sem igazán környezet- és emberbaráti megoldás/ de tény, hogy a vakond nem csípi. Azért gondolom kártékony, nem kártékony, az állatvédőknek tuti hullana a hajuk, ha erre tévednének:)
14 évvel ezelőtt
·
#25522
Kösz! Ki próbálom,Üdv.Miki.
There are no replies made for this post yet.



1kert.hu - a FELCO specialista

Metszőollót vagy fűrészt keresel?

Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére