A lecsót télre is eltehetjük, mélyhűtés nélkül

A lecsót télre is eltehetjük, mélyhűtés nélkül

Mutatunk egy receptet, amelyben dunsztos üvegbe kerül a téli lecsó és pörkölt-alapanyag.

Itt a lecsó időszaka, de nemcsak most, hanem télen is élvezhetjük ezt a finom ételt, ha a következő receptet kipróbáljuk.

lecso eltevese 01

Lecsó eltevése

6 kg paprikát, 2 kg paradicsomot tetszés szerint összevágunk és egy kanál zsíron megsózva félig puhára megdinszteljük. Tartósítószert teszünk bele, üvegekbe rakjuk. 2-3 evőkanál olvasztott zsírt teszünk a tetejére, lekötve meleg dunsztba tesszük, míg kihűl. Fogyasztás előtt a hagymát ebben az esetben használat előtt dinszteljük hozzá.

De lehet úgy is készíteni, hogy a hagymát eleve beledinszteljük a paprika, paradicsom közzé és úgy tesszük üvegekbe.

lecso eltevese 04

A készítményt nem csak lecsóként, tojásosan, kolbászosan, szalonnásan fogyasztjuk, hanem pörköltkészítéshez, gulyásleveshez stb. készítéséhez is használjuk.
 
Jó étvágyat!

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR