Észbontó őszibaracklekvár meglepetés-fűszerrel

Észbontó őszibaracklekvár meglepetés-fűszerrel

Őszibarackból ritkán marad annyi, hogy lekvárt is főzhessünk belőle. Ha mégis belefogunk, akkor viszont adjuk meg a módját és próbáljunk valami különlegeset alkotni. Gyuri a filmen épp ezt teszi!

 

Hozzávalók

Szokatlanul nagyszerű párosítás Kaldeneker György legújabb receptje: a tárkonyos őszibaracklekvár​, melyet kanalazhatunk fagyira, palacsintára, de a sült csirkére, grillezett pecsenyékre is.​​ A lekvármester azt is elárulja, még mi passzol az őszibarackhoz, amiből amúgy ritkán szoktunk lekvárt főzni.

A fő összetevők

Rotyog

Hozzávalók 4 üvegnyi lekvárhoz:

2 kg őszibarack
3 szál friss tárkony
20 dkg cukor
2 teáskanál pektin
fél citrom
4 db kb. 390 ml-es befőttesüveg

Az elkészítés módját megmutatjuk videón:

A pektin használatáról korábban már írtunk, ide kattintson, aki még nem olvasta!

A videót a NOL TV készítette. Köszönjük!

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?