metszes banner

Kérdés-Válasz


  Nagy Géza Növényvédelem

mit tegyek azzal az állattal amelyik feltúrta a frissen vetett füvemet?

  Kiemelt   Megoldott

Tiszteletem! Ha valaki tudna nekem tanácsot adni abban, hogy mit tehetek azért, hogy végre megszabaduljak attól az állattól ami tönkreteszi a frissen vetett füvet. Nem vakond, mert nem kis kúp alakban túrja a földet, hanem járatokat csinál. Már nagyon dühös vagyok, mert tehetetlennek érzem magam. Mindig akkor csinálja amikor nem vagyunk otthon, így még azt sem tudom, kivel állok szemben. Kérem aki tud segítsen, sürgős!!! Küldök egy képet is, hátha valaki ráismer (WANTED)
Csatolmányok:

 • · kökény mária · Vissza a tetejére
  Kedves Géza! Vakond lesz az szerintem, a frissen vetett fű alatt még nem kemény a föld, és kedvét leli a túrásban. Ilyen nagy halmokat más nem nagyon tud a föld alatt csinálni. De ez csak privát véleményem. Üdv: Marika
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (6)
  • · Nagy Géza · Vissza a tetejére
   Kedves Marika!Szerintem nem vakond lesz. 1. Először is nem láttam klasszikus vakondtúrást, vagyis egy földbuckát, ami önmagában áll. Ez egy folyamatosan feltúrt járat, mintha az állat ahogy túrja a földet, egyben fel is nyomja a talaj szintje fölé. A vakond nem így túr. 2. A talaj nem most lett fellazítva, hanem még a nyáron. Azóta egy kis markolós traktorocska többször is végigjárta, letömörítette, tehát a föld kemény a fű alatt. A fűvetés előtt éppencsak a felszínt kapargattuk meg gereblyével. 3. A telkünk mellett üres telek van, ahol több kör alakú járatot láttam a talajba levezetni. Mintha ott lenne egy bejárat a talaj felszíne alatti járatokba. A vakond nem így dolgozik. Pocokra vagy hörcsögre gyanakszom. Üdvözlettel: Géza
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · kökény mária · Vissza a tetejére
   Géza, ha kiderül ki is a hívatlan vendég, kíváncsi lennék rá, írja meg legyen szíves. Üdv: Marika
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Kis János · Vissza a tetejére
   Kedves Géza!Lehet hogy rosszul okoskodom,de az idei év nagyon nem kedvez a vakondoknak.Nagyon magasan van a talajvíz,nem is tudnak lemenni a mélybe.Sokan el is pusztulhattak,mert eddig én is állandó harcban álltam velük,az idén összesen egy db.volt eddig.Valószínűnek tartom,hogy őkelme kénytelen szinte a felszínen keresni az élelmét,viszont akkor nincs is szükség a mélyből feltúrt föld tárolására,vagyis a vakondtúrásra.Egyébként én is tipikus vakondjáratnak látom a kép alapján.Nem tudok más állatról,ami ilyen nyomot hagy.Ha Ön is arra jut,hogy vakond,a fórumon sokféle ötletet talál,hogyan szabadulhat meg tőle.Sok sikert a vadászathoz.Kis János.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Kis János · Vissza a tetejére
   Ja,és szerintem a mostani túrást szépen nyomkodja le simára.Mondjuk egy lapáttal,szépen,komótosan ütögesse a földet.mert az a tapasztalatom,hogy a talaj rezgéseit rosszul tűrik,előbb,utóbb továbbmennek.Üdv.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · szilvi · Vissza a tetejére
   Kedves Géza!Nálunk is volt ilyen feltúrás a veteményes között.Ismerősöm szerint földikutya csinál ilyet.Üdv:Szilvi
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Huszárik Tamás · Vissza a tetejére
   Kedves Géza! Bár már nyolc éve történt a dolog, de végül mi lett a vége? Milyen állat lett a ludas? Sajnos a frissen vetett fű alatt nálam is hasonló állat garázdálkodik.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Vissza a tetejére