HELLOSZJA.hu

Kérdés-Válasz


  Gyümölcs

70-80 éves diófáink gyengülnek, van valami megoldás, amivel segíthetnénk rajtuk?

  Kiemelt   Megoldott

Kertünkben 70-80 éves diófák vannak. Szemmel láthatóan el vannak öregedve (sok száraz ág van rajtuk a termésük is apró) de mi ennek ellenére is szeretjük és ragaszkodunk a fáinkhoz. Az idei évben azt vettük észre,hogy a leveleik picik és már most hullanak. A kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan módszer, vegyszer esetleg tápanyag amivel segíthetnénk. Olvastam a Szilágyi E. fasor vadgesztenyefáiról, hogy azokon tudtak segíteni.

Válaszok (2)
  • · hobbikertész · Vissza a tetejére
    A vadgesztenyefák kondíciója egy gomba és egy aknázó moly hatására romlott le nagyon. Ha jól tudom a Szilágyi Erzsébet fasorát is ezen kártevők ellen próbálták kezelni. Sajnos diónál ilyen módszer magam sem ismerek. Bővebben olvashat a dióról alábbi cikkeinkben:
    The reply is currently minimized Megmutat
  • · Zoltan Falusy · Vissza a tetejére
    Tisztelt szerkesztőség! A fenti kérdésre végül nem idéztek be cikkeket, kérem, hogy tegyék meg. Az eredeti kérdés sajnos minket is érint: tavaly még kihajtott az idén 80 éves diófa, de elfagyott, és ha jól emlékszem, júniusban vagy júliusban ledobálta a leveleit. idén nem hajtott ki. Lehetséges, hogy 1 évet "pihen", vagy biztosan kiszáradt? Van-e olyan módszer, amivel ez biztosan megállapítható (ha a kivágás mellett döntünk, bizonyosak lehessünk benne, hogy nem volt más megoldás)? Köszönettel, Falusy Zoltán
    The reply is currently minimized Megmutat

Lépj be a válaszadáshoz.

Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


Itt regisztrálj »

Partnerek
 

FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett

Vissza a tetejére