HELLOSZJA.hu

Kérdés-Válasz


  Bernadett Kovács Dísznövény

Kék phalaenopsis

  Kiemelt   Megoldott

Tisztelt Hobbikertész! Sajnos az egyik hipermarketben belefutottam egy gyönyörű kék phalaenopsis orchideába, amelyről utólag tudtam meg, hogy ilyen színű phalaenopsis a természetben nem fordul elő, mesterséges színezés eredménye. A virág szárán utólag alaposabban megnézve látszik is a szúrás helye, ahol a festékanyagot fecskendezték a növénybe. Kérdésem az lenne, hogy otthoni viszonyok között hogyan tudnám ugyanezt a színt elérni. Ételszínezékkel meg lehetne esetleg színezni ugyanilyen módszerrel a virágokat? Nem károsítja ez a növényt? Segítségét és tanácsait előre is köszönöm! :)
Csatolmányok:

Válaszok (3)
 • · Ani Fsg · Vissza a tetejére
  Próbáltam kék ételfestékkel locsolgatni, nem hozott eredményt. Szurkálgatni nem mertem. Ne aggódjon, mert gyönyörű hófehér virágokat nevel a következő alkalommal. Úgy is szép.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
  A www.bioplant.hu honlapon rendelhető fehér virágok sziromfestésére kifejlesztett sziromfesték sárga, narancssárga, rózsaszín és kék színben. A gyártó a mártogatós módszert ajánlja. Külföldi kertészeti honlapokon az injektálásos módszert hirdetik és árulják is a festéket, de a festék anyagát nem ismertetik.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • · Ani Fsg · Vissza a tetejére
  Köszönöm szépen a tájékoztatást!
  The reply is currently minimized Megmutat

Lépj be a válaszadáshoz.

Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


Itt regisztrálj »

Partnerek
 

FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett

Vissza a tetejére