
Kérdés-Válasz
spenótmag
Kedves Kertbarátok!
Már nagyon régóta szeretnék Laboda nevű spenótmagot.Tudna valaki segiteni,ha esetleg lenne maradék?Az én környékemen sehol nem kapható.Sajnos nekem a Matador nem jön be.Elóre is köszi
Ehhez a bejegyzéshez még nem érkezett megjegyzés
13 évvel ezelőtt
·
#27158
Válasz elfogadva
Kedves Kertbarát!
Én már évek óta leszoktam a spenótmagról /de nem a spenótról!/
Ajánlom Neked próbáld ki a mangold.ot, nálam nagyon bevált. Nem magvasodik, hatalmas lapuleveleket növeszt, könnyen előkészíthetző főzéshez, sőt a szára spárgaételeknek, salátáknak készíthető el!!! :laugh:
Már ültettem vörös szárút is, mert akkor csak olyan volt a boltban, de azzal sem volt problémám!
Csak ajánlani tudom!
Remélem neked is be fog válni! Üdvözlettel:
Eszter
Ehhez a bejegyzéshez még nem érkezett megjegyzés
13 évvel ezelőtt
·
#27158
Válasz elfogadva
Kedves Kertbarát!
Én már évek óta leszoktam a spenótmagról /de nem a spenótról!/
Ajánlom Neked próbáld ki a mangold.ot, nálam nagyon bevált. Nem magvasodik, hatalmas lapuleveleket növeszt, könnyen előkészíthetző főzéshez, sőt a szára spárgaételeknek, salátáknak készíthető el!!! :laugh:
Már ültettem vörös szárút is, mert akkor csak olyan volt a boltban, de azzal sem volt problémám!
Csak ajánlani tudom!
Remélem neked is be fog válni! Üdvözlettel:
Eszter
Ehhez a bejegyzéshez még nem érkezett megjegyzés
13 évvel ezelőtt
·
#27164
Csatlakozom Eszterhez. 3 éve én is lecseréltem a spenótot mangoldra, sokkal jobb. (Sóskával összefőzve főzeléknek fantasztikus). Ha ennek ellenére a spenóthoz ragaszkodsz, tudok Neked küldeni spenótfa magot. Kb. 2,5 m-re nől meg, 1 családnak 1 fa elég, rengeteg van rajta folyamatosan. Ősszel magot érlel, száradás után be a zacsiba, tavasszal újravetés. Jó esetben magától is kel.

Ehhez a bejegyzéshez még nem érkezett megjegyzés
Helló Lányok, Eszter és Györgyi !
Nagyon köszönöm a tippeket.Van mangoldom,nyersen, főzve,adott mennyiségtől függően használom. Ha a levelekből fokhagymásan főzeléket csinálok,szeretjük, de az mégsem spenót. Annak valahogy más, jellegzetes íze van.A szárból roppanósra főzve,krémsajtot belekeverve finom tésztaszósz lesz,vegyes saliba is szívesen keverem.Györgyi, megpiszkáltál a sóska-mangold eleggyel! Az is van,ha lesz időd kérném a receptet, na meg az arányokat.De létezik spenótfa? Még nem hallottam róla.Ha tényleg küldenél magot, adatlapon keresztül lelevelezzük a címet.Szóval, szeretjük a mangoldot, de a spenót az más.Örülök, hogy írtatok és köszönöm!
Ehhez a bejegyzéshez még nem érkezett megjegyzés
13 évvel ezelőtt
·
#27173
Györgyi!
Spenót fáról még én sem halottam :ohmy: , tudnál nekem is magot küldeni? Lécci írd meg hogyan tunánk ezt \"maszekban\" elintézni!
Köszönöm: Eszter
Ehhez a bejegyzéshez még nem érkezett megjegyzés
13 évvel ezelőtt
·
#27176
Csatlakozom az előttem írokhoz.Ízre ua, ha nem jobb, és sokkal könnyebb bánni vele, mint a spenóttal. Nekem mindkettő van, így hát van összehasonlítási alapom.
Mokán Mihály

Ehhez a bejegyzéshez még nem érkezett megjegyzés
- Oldal :
- 1
There are no replies made for this post yet.
Kérjük, jelentkezz be, hogy válaszolhass
A válasz elküldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be az űrlap segítségével, vagy regisztrálj egy fiókot, ha új vagy itt. Regisztráció »