1kert.hu - a FELCO specialista

  2012. február 07. Kedd
  6 Válasz
  6.3K Megtekintés
Tavaly a kertemben ültettem paradicsom palántát, és nagyon bevált. Idén is ilyet szeretnék, de sajnos a fajtáját nem tudom. A növény magasra nő, 1,5-2 méter, a paradicsom vastag héjú, édes izü, közepes és nagyobb maga a bogyó. Megköszönném, ha valaki meg tudná mondani, milyen fajta palántát vegyek majd.
12 évvel ezelőtt
·
#10811
Talán a Lugas F1.
12 évvel ezelőtt
·
#10812
Én is kertésztől vásároltam (Győrben) 6 db palántát, melynek nem tudom a nevét. A lényeg az, hogy az ilyen tipusú paradicsom mag ára (1 szem) 170 ft. A palántát csak nagy fóliás kertészek állítják elő. A jobb piacokon ezeket 250-270 Ft ért árusítják. Be lehet szerezni.Amire ügyelni kell: érzékenyek a réztartalmú gombaölő szerekre, ezért malkoceb tartalmúval szabad permetezni. Megfelelő tápoldatokat folyamatosan adni kell. Én Alginittel és Ökonet Agróval is öntözöm (permetezem). Bővebben a kertészkedés másként facebook oldalon is olvashatsz róla. Asztal>paradicsom.jpg
12 évvel ezelőtt
·
#10813
Köszönöm a választ.
12 évvel ezelőtt
·
#10814
Kedves Gabriella!Házi kerti célra a tavalyi évben folyton növő (fa paradicsomnak)a Lugas F1 hibrid palántákat árulták 200-300 ft közötti áron. Minden bizonnyal azt vásárolt. Ennek a fajtának magját kis mennyiségű kiszerelésben szinte minden vetőmagot árusító üzletben meg tudja vásárolni 10-20 db mag ára 200-400 Ft.Gombabetegségei ellen - paradicsomvész, foltbetegségek - nyugodtan használja a biotermesztésben is ajánlott réz hatóanyagú növény védő szereket, nem toxikusak a növényre az ajánlott töménységben. A mankoceb hatóanyagú Dithane is hatásos ellenük. A felsoroltak csak akkor adnak védő hatást, ha fertőzés előtt juttatja ki a a növényre permetlé formájában.Üdvözlettel: Növénydoktor
12 évvel ezelőtt
·
#10820
Nem valószínű, hogy a Mo-on forgalomban lévő több mint száz paradicsomfajta közül valaki pontosan megállapítsa ennyi adat alapján.A Lugas F1 nagyon jó fajta, nekem is a kedvencem, de ez a tavalyi kizárt, hogy az legyen. A Lugas nem áll meg másfél méternél, nem különösebben vastag héjú, és ami a fő: maximum közepes méretű a termése.Ha a piacon lett vásárolva a palánta, jó eséllyel valami bizonytalan eredetű hibrid lehetett. A palántatermelők a költség csökkentése miatt a saját maguk által termelt magot vetik el, az pedig a méhek felelőtlensége miatt könnyen átporzódik más fajtákkal, vagy akár csak visszaüt valamelyik ősre, hibridről lévén szó.
12 évvel ezelőtt
·
#10823
A palántát a piacon vettem, már akkor jó erősek voltak. A bogyó nem nagyon nagy, talán inkább közepes, maga a növény nálam magasabb volt(165 cm), és kissé visszahajlott a teteje a karótól.Egyébként mindenkinek köszönöm a válaszokat!
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére