1kert.hu - a FELCO specialista

  2012. február 16. Csütörtök
  3 Válasz
  7.2K Megtekintés
Kertemben használatban lévő emésztő fölé ültetett gyümölcsfa termését lehet-e fogyasztani?
Mellékletek (1)
12 évvel ezelőtt
·
#10892
Kedves Éva!Természetesen lehet. A virágok fogyasztását járványügyi szempontból korlátozza a fán, vagy bokron lévőkre, ami már beleesett azt károlja el.
12 évvel ezelőtt
·
#10894
A válasz attól függ, hogy az emésztőbe milyen típusú anyagok kerülnek. Ha családi ház összes szennyvize - mosó- és mosogatószer is - abba kerül, akkor nem tanácsolom. Az előbb felsorolt vegyszereket a fák gyökerükkel felveszik, anyagcseréjükön keresztül mindezeket eljuttatják, beépítik a gyümölcsbe is. Növénydoktor
12 évvel ezelőtt
·
#10897
Kedves Éva!Igen, bennem fel sem merült, hogy az emésztő nem zárt. Pár száz éve, csak zárt emésztőket engedélyeznek, amiből a trutyi nem jöhet ki. Ez alól kivétel a pottyantós budi. Azt viszont tilos becsatornázni, nehogy a viz az alsóbb rétegekbe mossa a kellemetlen cuccokat. Abban az esetben, ha véletlenül kilukadt volna az alja, és szennyviz is folyik bele, tudni kellene, hogy milyen mély. Amennyiben bőven a győkérzóna alatt van az alja, semmi gond. Természetesen a víz felfele is közlekedik a kappilárisokon, de az már veszélyt nem jelenthet. Egyszerü próbával eldönthetjük. Egy fügét alaposan rágjunk meg. Ha felhabzik a szánkban, mint a fogkrém, ne kísérletezzünk tovább, akkor kemikáliás.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére