1kert.hu - a FELCO specialista

  2012. szeptember 10. Hétfő
  2 Válasz
  4K Megtekintés
Üdv! Arra szeretnék választ kapni hogy olvastam ugye van a Tűztövis (Pyracantha fortuneana) és a Homoktövis (Hippophae) azok milyen rokoni kapcsolatban állnak egymással és melyik az a mi mérgező mert sok dolgot olvasni a neten de nem nagyon lehet eligazodni rajtuk és ezért kérnék egy eggyértelmű választ mert ma főztünk tűztövis bogyó lekvárt és nem szeretnénk megmérgezni magunkat vele szóval ha valaki tudja hogy az igazat az kérem irja meg minél előbb. köszönöm és üdv. UI:ha kell képet küldök arról a növényről melyről a bogyókat szedtük.
11 évvel ezelőtt
·
#12272
Kedves Tamás!Hiteles forrás (RÁCZ GÁBOR, RÁCZ-KOTILLA ERZSÉBET, LAZA ARISTIDE: GYÓGYNÖVÉNYISMERET című könyve) szerint a tűztövis termése, azaz a magja a húsával mérgező hatású.A másik növény a homoktövis értékes gyógynövény, terméséből lekvárt, ivólevet is szoktak készíteni.Mielőtt étkezési céllal bármi növényt begyűjt, érdemes alaposan utánanézni nem csak a hatásáról, hanem az esetlegesen hasonló és azzal összetéveszthető növényekről is.Üdvözlettel: Növénydoktor
11 évvel ezelőtt
·
#12276
Olyan rokoni kapcsolatban, hogy egyformán kétszikűek, akárcsak pl. a bükkfa. Ez a három növény nagyjából egyforma rokonságban áll egymással.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére