 
			
		
		
		
	
	
Kérdés-Válasz
				Virágzáskor véletlenül gyomirtót kevertem a permetlébe
Damisol magnézium helyett.
A lepermetezett szőlő termését meg lehet enni?			
			Ehhez a bejegyzéshez még nem érkezett megjegyzés
			
													12 évvel ezelőtt												
												·
													#14945
												
					Hát ha lett termés, akkor minden további nélkül.(Feltételezve, hogy glifozát volt a gyomirtó. A napraforgót is ezzel permetezik le aratás előtt, és megesszük az étolajat.)				
				
				Ehhez a bejegyzéshez még nem érkezett megjegyzés
			
													12 évvel ezelőtt												
												·
													#14947
												
					Nos a napokban olvastam ,hogy a Friends of Earth európai környezetvédelmi ernyőszervezete vizsgálatot inditott a glifozát gyomirtó használatával kapcsolatban. Ugyanis több ember vizeletében kimutatták a glifozátot akik nem is kerültek kapcsolatba a vegyszerrel. Kiderül.hogy a napraforgóolaj valamint szóják tartalmaznak nyomokban glifozát maradékot. sőt kenyérben és péksűteményekben is előfordult a sűtést is tulélve. Egyenlőre nem nyilatkoztak ,hogy a kisadagu glifozát milyen hormonális vagy egyébbhatást okoz a szervezetbe de nem kecsegtető a helyzet.				
				
				Ehhez a bejegyzéshez még nem érkezett megjegyzés
			
													12 évvel ezelőtt												
												·
													#14948
												
					Ez egy jó hónapja ment a híradókban.Nagy valószínűséggel a hír lényege nem az, amit a bulvármédia előadott, hogy sok glifozát van az emberek szervezetében, hanem hogy ilyen kis mennyiséget is ki tud mutatni a mai fejlett technika.				
				
				Ehhez a bejegyzéshez még nem érkezett megjegyzés
			
													12 évvel ezelőtt												
												·
													#14950
												
					Nos Én nem láttam azt a hiradót. Ha valakinek tanácsot adok akkor a tudományos forrásokra támaszkodva adom.Olvastam a Monsantó állásfoglalását glifozát ügyben -természetesen állitja, hogy semilyen káros hatása nincs emberi szervezetre. De Ők mint a legnagyobb szállító mást nem nyílatkozhat EZ AZ ÉRDEKE: De Sok tudományos vizsgálat mást mutat. Azt hogy a glifozátnak sem kis sem nagyobb mértékben nincs helye emberi és állati szervezetben.Azt hogy milyen károkat okoz a jövő majd bizonyitja.Ezektöl a véleményektöl eltéröen azonban ki ki saját felelösségére fogyaszthatja a glifozátot tartalmazó termékeket De arra senkinek nincs joga hogy elhalgassa. hogy termékében glifozát mégha csak nyomokban is található!				
				
				Ehhez a bejegyzéshez még nem érkezett megjegyzés
			
													12 évvel ezelőtt												
												·
													#14951
												
					Ez nem egy olyan nagy titok vagy rejtegetett információ, hogy glifozátmaradék található az emberi szervezetben.Aki használt már életében ilyen gyomirtót, és vette magának a fáradságot, hogy elolvassa akár csak az adagolási táblázatot, akkor látta: ezt használják a napraforgó állományszárítására. Akkor meg ugye, nyilvánvaló, hogy a maradék bekerül az emberbe az étolajjal.Ugyanígy kimutatható az emberi szervezetben százféle növényvédőszer és élelmiszeradalék. Csak technika kérdése. Nem is ez a lényeg, hanem a mennyiség, hogy megközelíti-e az egészségre veszélyes értéket. Pl. csak a kenyérhez vagy 30 féle adalék van rendszeresítve, ami nagy mennyiségben rákkeltő - ezért is veszek kenyeret hol itt, hol ott, mert egyik helyen ezt raknak bele, másik helyen azt.De elég csak a közismert példákat említeni: a margarinokban található transzzsírsavakat és a cukormentes üdítőkben lévő aszpartámot, ezek eü-kockázata feltehetőleg magasan meghaladja a glifozátét, a mennyiség meg aztán főleg.				
				
				Ehhez a bejegyzéshez még nem érkezett megjegyzés
			
													12 évvel ezelőtt												
												·
													#14953
												
					Fozát-tot kevertem véletlenül a permetlébe.A gyomirtó gyártójához is fordultam a kérdésemmel. Tőlük ezt a választ kaptam: Nagyon nagy szerencséje van, hogy a Fozáttal lepermetezett szőlője életben maradt. Nem tudom mennyi Fozátot tett a permetezőbe, milyen töménységű volt az oldat,de a jelekből azt látom, hogy nem lehetett 1%-nál több, mivel a szőlő ki tudtafejleszteni a termését. A Fozát hatóanyaga felszívódik a levélen keresztül és az egész növényben fejti ki a hatását.Tavasszal rosszabbul működik, mert a növény a gyökérből szállítja a nedvet, tápanyagokat a levélbe,ezáltal nem tud lemenni a gyökérbe és elpusztítani a növényt. A növényben aztán ez a kis mennyiségű Fozát hatóanyag lebomlott, ezáltal, most teljesen tiszta.Így aztán a szőlőben sem maradt belőle. Más lett volna a helyzet ősszel és töményebb oldattal. Vagy elpusztul a növény vagy nem , de akkor nem mérgező.Maga a hatóanyag élőlényre nem mérgező, csak a benne levő nedvesítő szer a halakra és növényekre. Röviden még az unokák is ehetik a szőlőt.  A figyelmetlenségemtől függetlenül, moshatjuk mi az élelmiszereket akár mosógéppel is, akkor is marad maradvány rajtuk, amit már nem egyszer ki is tudtak mutatni a vérmintákból.				
				
				Ehhez a bejegyzéshez még nem érkezett megjegyzés
			
													12 évvel ezelőtt												
												·
													#14959
												
					Igen, amiket leírtak, azok reális dolgok.Ezért kezdtem én is így, hogy ha lett termés, mert ha a tőke nem is károsodott, de a termést akkor is el kellett volna dobálnia szerintem.				
				
				Ehhez a bejegyzéshez még nem érkezett megjegyzés
			- Oldal :
- 1
There are no replies made for this post yet.
			
 
			Kérjük, jelentkezz be, hogy válaszolhass		
		
			A válasz elküldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be az űrlap segítségével, vagy regisztrálj egy fiókot, ha új vagy itt.			Regisztráció »
		
		

 

 
			
		