1kert.hu - a FELCO specialista

  2014. március 07. Péntek
  2 Válasz
  2.8K Megtekintés
Tavaly a kertemben a gyenge újhagymák fejét valamilyen kártevő lerágta, elszáradt kis szárakat emeltem ki a földből. Ekkor megpróbáltam Arvalinnal és talajfertőtlenítővel is beszórni a területet, de nem igazán használt.Hogyan tudnám ezt az idén kiküszöbölni? A másik probléma a hagymával pedig az volt, hogy nagyon sok egyáltalán nem nőtt meg, dughagyma méretű maradt? Mi lehetett ennek az oka? A válaszokat előre is köszönöm!
10 évvel ezelőtt
·
#16949
Helló a hagymádat a lóbogár magyarul lóféreg eszegeti vagy földikutya ugye ha sok nagy juk van az utóbbi ha nincs akkor mindenkép a lóbogár kapható kimondot irtószer mely szinte minden kertészeti szaküzletben megtalálható. De nem 100% a siker ha kevés terület akkor melleg időben 13 14 óra között. hidegviz nekem bevált ja a víztől kibujik a földböl és csak kapd el.
10 évvel ezelőtt
·
#16970
Lótetűn kívül lehetett pl. pocok vagy pajor. Az Arvalin az utóbbi években teljesen hatástalan, magam és mások tapasztalata alapján.A talajfertőtlenítő is csak megfelelő módon használva ér valamit, bedolgozva a nedves földbe, megfelelő mennyiségben.Hogy nem nőttek meg, annak is sok oka lehet. Akár a késői duggatás, vagy fa közelséges, vagy aszály, vagy ezekből több együtt.Ha a szárak csavarodtak, kócosak voltak, akkor meg hagymalégyre kell gyanakodni.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére