felco-shop.hu


  Máténé Kotán Nóra Minden más

macska elleni védelem

  Kiemelt   Megoldott

Minden évben, amikor gyönyörűen elkészítjük az ágyásokat, a macskáink azonnal oda kezdenek piszkolni. A frissen elvetett magokat a másik ágyásban látjuk kikelni, vagy sehol. Már próbálkoztam azzal, hogy árnyékolóhálót terítettem az ágyások fölé, de ezt elfújta a szél, körülményes volt a szélét lesúlyozni, és nem is sokáig alkalmazható, mert amikor kikel a mag, nem tud tőle nőni. Tanácsot kérnék, mit lehet tenni, hogy ne kaparja szét az ágyást a macska?? Már uborkahálón gondolkodom, hogy 15 cm magasságban az ágyások fölé feszítjük valahogyan. Tud okosabb tanácsot adni, ami nem kerül hatalmas összegbe? Köszönöm a segítséget.Máténé

 • · Kiss Kata · Vissza a tetejére
  Nálam a madárháló vált be, az elvetett talajra terítettem, szélét földdel rögzítettem. A hálótól nem tud kaparni, és beleakad a mancsa.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (3)
  • · Szabóné Horváth Teréz · Vissza a tetejére
   Nálunk bevált az a módszer,hogy a metszés után a levágott gallyakkal, ágakkal fedjük az ágyást, vagy legalább a sort, ahová vetettünk :)Addig marad csak rajta, míg ki nem kel a növény és megnő pár cm-esre.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Szabados Tímea · Vissza a tetejére
   Kedves Nóra!Nálam 2 fegyver vált be. 1. kávé zacc, 2. ha már nagyobbak a növények, akkor talajtakarásnak levágott fű.A lényeg, hogy a macskák ne érezzék a friss föld szagát, akkor más helyet keresnek.Üdvözlettel,Tímea
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Máténé Kotán Nóra · Vissza a tetejére
   Kedves válaszadók!Köszönöm a tippeket, úgy tűnik, a madárháló bevált. Bár a homokos talaj miatt eltűnt először, aztán a férjem a széleket alátekerte téglával, így kicsit felemelve jól működik a háló óvó ereje. Köszönöm szépen.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére