1kert.hu - a FELCO specialista

  2014. április 11. Péntek
  4 Válasz
  4.1K Megtekintés
Szeretném megkérdezni, hogy mi lenne a leggyorsabb és leghatásosabb módszer leander pajzstetű fertőzésére. Van-e esetleg olyan szer amit öntözéssel lehet a növénybe juttatni? Köszönettel
10 évvel ezelőtt
·
#16881
Gazda abc vagy hasonló helyen lehet kapni pultnál rovarirtót, csak ennyit kell mondani, mert általában mindegyik rovarra hatásos, aztán ezzel kell permetezni a növényt. Nekem is volt ilyen, elég nehezen szabadultam meg tőle, amiatt is lehet, hogy túl meleg neki a teleltető hely ahol van.
10 évvel ezelőtt
·
#16885
Pl. a Mospilan beöntözéssel is műxik.Egy 4 g-os tasakkal 8-10 l vízhez, és beöntözni vele, amennyit felvesz a cserép.Különben az egyes állatkákat nagyon könnyű megölni, nemcsak kontakt rovarölővel, hanem még sok gombaölő is végez velük, csak azért kell felszívódó, mert mindig van olyan, amit a kontakt szer nem ér el, és így újra felszaporodik az állomány.Permetezéssel egyébként kevesebb szert kell alkalmazni, fél dl szerrel egy nagy növényt is be lehet permetezni.
10 évvel ezelőtt
·
#16886
Köszönöm szépen a válaszokat! Én mindenképpen beöntözéses módszert szeretnék alkalmazni, mert lakótelepi lakásban lakom és az erkély elég huzatos. Próbáltam előző években spray-ket is de nem tűnt jónak, volt hogy egyesével lemostam a leveleket, szárat is. Most nagyon el van szaporodva rajta a pajzstetű és szeretném megmenteni a növénykémet. :-(
10 évvel ezelőtt
·
#17035
Kedves kérdező. Vágja vissza az ágakat majd ültesse növényét új közegbe,melegebb(naposabb) helyen. Az idén nekem is atkás lett növényem. Visszavágtam úgy,hogy kb 10cm-es csonkokat hagytam majd kiültettem a kertbe(mint olvasom önnek ez megoldhatatlan). Most elkezdtek fejlődni új levelei,amik remélhetőleg épek és egészségesek lesznek,ám idei virágzása kimarad.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



1kert.hu - a FELCO specialista

Metszőollót vagy fűrészt keresel?

Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére