1kert.hu - a FELCO specialista

  2014. április 16. Szerda
  4 Válasz
  3.3K Megtekintés
Kedves Bálint gazda! Kedves kertbarátok! A cseresznyelégy kukacai több éve teszik tönkre (a fagy és a sok csapadék mellett) szép nagy fánk termését. Gondolkoztam a színcsapdán, azonban az interneten olvastam, hogy a madarak is beleragadhatnak. Kertünkben rengeteg a madár, feleségem télen-nyáron eteti őket. Semmiképpen nem szeretnénk, ha bajuk esne. Az az ötletem támadt, hogy a fa alatt erős fóliával, körben letakarom a talajt. Így a legyek talán nem tudnak kiszabadulni, és a lárvákat a gyümölcsbe juttatni. Működne vajon a dolog? A tanácsokat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Baranyai László
10 évvel ezelőtt
·
#16935
Esetleg úgy, hogy az illesztéseknél összeragasztani, a széleknél legalább 10-15 cm mélyen leföldelni, mert a talajban telelők felfelé próbálkoznak a meneküléssel. A koronaátmérő dupláján kell csinálni.Ha a szomszédban is van cseresznye vagy meggy, akkor felesleges a dolog.
10 évvel ezelőtt
·
#16940
Ki kell próbálni és beszámolni majd róla hogy sikerült!
10 évvel ezelőtt
·
#16945
Köszönöm a tanácsokat, de még gondolkodom, hogy belevágjak-e a kísérletbe. A szomszédban nincs cseresznyefa, viszont nekünk van egy kis meggyfánk. Azt eddig kevésbé bántották a legyek. Kis mérete miatt, kisebb gond lenne a föld letakarása.
10 évvel ezelőtt
·
#16953
acetamiprid hatóanyagú szer.Nekem tökéletesen bevált.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



1kert.hu - a FELCO specialista

Metszőollót vagy fűrészt keresel?

Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére