felco-shop.hu


  Klem Regina Dísznövény

Veteményes és virágos kertet szeretnék csinálni.

  Kiemelt   Megoldott

Hogyan távolítsam el a füvet a nem kívánt módon, hogy abból veteményes és virágos kert legyen? Ha lehet környezetbarát módon. Előre is köszönöm!

 • · Szabó László · Vissza a tetejére
  Kedves Regina!A környezet barát mód, hogy elösször kijelöli a hejét és ha nagy a fű akor lekell nyírni. Ha ezzel végzett bele kell ásni a talajba. De viszont ha van benne tarack, akkor amikor ássa, ki kell szedni a gyökereket.(AZ ÖSSZESET! :cry: ) Eleinte sokszor kell kapálni, de idővel sokkal tisztább lessz.Tisztelettel: László :-)
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (2)
  • · Pintér János · Vissza a tetejére
   Tisztelt Regina!Ha nagy a fű, akkor nyírja le először mindenképp, ahogy Szabó László is írta. Utána több mód is van a fű eltávolítására. Ha sok más, mélyebb gyökerű növény is van a fű között, akkor tényleg a legjobb megoldás az ásó. Viszont ha csak fű van, akkor tudok ajánlani Önnek egy másik megoldást, ami igen könnyen és jól végezhető. Egy kőműves szerszám kell hozzá. Nevét sajnos nem tudom, de kb 10x4cm-es fémlap egy fanyélen. Végigvágja vele a hosszabb szélét a fűnek ott, ameddig ki akarja szedni. Majd az egyik rövidebb oldalról szépen elkezdi felgöngyölíteni a szerszám segítségével. Ha ügyesen csinálja, akkor a végén lesz egy tekercs füve, ami kb. olyan mint e gyeptégla. Máshova telepítésre kész. Ezt a megoldást összefüggő és viszonylag jó állapotú gyepnél lehet alkalmazni, máskülönben nem fogja tudni feltekerni a felszedett füvet.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Ani Fsg · Vissza a tetejére
   Másik megoldás: szétfejtett kartondobozok lapjaival befedni a területet, alaposan átáztatni, vékony földréteget szórni rá, rendszeresen nedvesíteni. Rövid idő alatt a fényhiánytól a fű elpusztul, a karton komposztálódik. Ha marad helyenként ellenállóbb gyom, azt megfelelő szerszámmal ki kell szedni.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »
  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére