1kert.hu - a FELCO specialista

  2017. augusztus 02. szerda
  1 Válasz
  15.4K Megtekintés
Édesanyám hozta az egyik ismerősétől az alábbi szép virágú növényt. Én azonban nem ismerem, ennél fogva nem tudom, hogyan kell gondozni. El kezdtek sárgulni a levelei, félek, nehogy bajt csináljak.
A választ/válaszokat előre is hálásan köszönöm!!!
4 évvel ezelőtt
·
#29903
Kedves Annamária!

A fotón látható növény a Puschkinia scillaides (Puskin-virág). A növény elvirágzás után visszahúzódik a talajba, az elnyílt virágokat távolítsa el, a levelek maguktól elsárgulnak majd. A hagymákat száraz, szellős, árnyékos helyen érdemes tárolni szeptemberig, amikor ki kell ültetni a kertbe, mint az összes többi tavasszal virágzó hagymást.
Az ültetési mélység 10 cm. Tavasszal napfényre, nyáron viszont félárnyékra van szüksége, ezért érdemes nagyobb cserjék vagy árnyékliliom alá ültetni. Jó vízáteresztő talajt kedvel. Az ültetést követő évben a virágait rövid száron hozza, közvetlen a talaj felett. Következő évben éri el megszokott magasságát. Legjobban akkor növekszik, ha évekig háborítatlanul hagyjuk. Egész évben kedveli az enyhén nyirkos talajt, és nem viseli el a szárazságot. Hagyjuk, hogy magját elszórva magától szaporodjon.

Üdvözlettel:
Kovács Adrienn
Okl.kertészmérnök
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

Vissza a tetejére