felco-shop.hu


  Raffai Veronika Dísznövény

árnyéktűrő szobanövények

  Kiemelt   Megoldott

Mivel panellakásban lakom,ami nem olyan világos érdekelne,hogy milyen árnyéktűrő szobanövények vannak! Előre is köszönöm!

 • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
  A panelek nem szoktak olyan nagyon sötétek lenni(inkább csak az alacsonyabban fekvők, amiket fák árnyékolnak), úgyhogy nem olyan nagyon szűk a választék.Különben nem is sorolok fel párat, hanem inkább be kell írni a gugliba, hogy árnyéktűrő szobanövények, ott több félét lehet találni.Igaz, némelyik leírás nagyon vad dolgokat tartalmaz. Pl. a látványos, színes virággal rendelkező növények nem bírják az árnyékot, ezek legfeljebb közvetlenül ablak előtt lesznek szépek. Ugyanígy nem javasolhatók megvilágítatlan lakásba a sötét, kékeszöld levelű növények, ez a sötét szín is a túl sok nap elleni védekezés egyik módszere.Tehát, amelyik leírásban világoszöld, nem húsos levelű/szárú növényt ajánlanak, az feltehetőleg megér egy próbát.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (3)
  • · Raffai Veronika · Vissza a tetejére
   Nálunk tényleg eléggé sötét a lakás sajnos, rossz a fekvése! Már kerestem erre a google-on, de majdnem mindenhol azonos növényeket mutatnak be, vitorlavirág, borostyán, páfrányok, bambusz! Engem inkább azok érdekelnének, amelyeknek van viráguk! Vannak orchideáim is, de szeretnék valami mást is!
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   Mint írtam, virágzókat egy sötét szoba belsejében tartani kilátástalan, ha meg is maradnak, akkor sem virágzanak.Ablakban vagy közvetlenül ablak előtt érdemes megpróbálni, hogy az ottani adottságokat mennyire bírják. Pl. a közismert fokföldi ibolya jól viselte nálam az északi szobát, így az ablak előtti kisasztalon.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Molcsán julianna · Vissza a tetejére
   nem rég találtam egy cikket,ahol megnevezik az északi fekvésű szobában szerető virágokat:aszparágusz,begónia,borostyán,ciklámen,filodendrom,fodorka,szobafutóka.meg lehet próbálni a korall virágot is ,de csak az ablakban,nálam bevált,nyilik is.üdv.:-)
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »
  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

  Vissza a tetejére