felco shop banner ingyenes szallitas


  Carolina Reaper Dísznövény

Talajfeltöltés

  Kiemelt   Megoldott

Üdv! A segítségüket szeretném kérni! Adott egy 6m széles és 6,5m hosszú 30 cm mély terület. Chili paprikákat szeretnék bele ültetni, 131 palántáról lenne szó. Hány m3 ált. virágföld kellene a feltöltéséhez vagy milyen földdel lenne érdemes feltölteni? Gondolom a trágyázással(kecske trágya) már elkéstem...A választ előre is köszönöm!

 • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
  Ha nincs otthon számológép, akkor akár fejben is be lehetne szorozni, már persze, ha sikerrel vette az ember az általános iskola második osztályát. :)Viszont akkor már a virágföld árával is be lehet szorozni, és kijön mondjuk kétszázezer Ft...Hát, én azt csinálnám, hogy a mostani földbe ültetném a palántákat, év közben levéltrágyát használnék jobb ötlet híján, utána ha a novemberi fagy elviszi őket, akkor jöhet 4-5 mázsa trágya beásva, meg ha a talajjal is problémák vannak, akkor egy teherautó termőföld a tetejére.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (1)
  • · Carolina Reaper · Vissza a tetejére
   Hát most arra a döntésre jutottam(pénzhiány miatt), hogy az adott területet felásom, a maradék gyomot és kavicsot megprobalom minél jobban kiszedni és komposztált szarvasmrhatrágyával (500l) feljavítom a földet. Csak az a baj, hogy nincs kapálógépem...:(Gereblyével még csak-csak kiválogatom a gyomot és a kavicsot és kapával meg ásóval megprobálom minél jobban fellazítani a földet, de a trágyát nem fogom tudni rendesen eldolgozni a folddel...Ötlet?
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

  Vissza a tetejére