1kert.hu - a FELCO specialista

  2014. június 28. Szombat
  2 Válasz
  20.2K Megtekintés
Hello Szakértők, tippre lenne szükségem - az irodánkban található lantlevelű Fikusz hétről hétre hatalmas levéllel köszöni meg a rendszeres vízpermetet, viszont egy az egyben a felső szint felé tör :-) Egyszer már fiatal korában lecsíptük a tetejét, de csak simán egy új főágat hajtva tört tovább felfelé. Az interneten találtam szép képeket, ahol szinte koronát alakítottak ugyanilyen növény esetében. Mit kellene tennünk, hogyan lehetne elágaztatni, terebélyessé tenni? Így csak azt éri el, hogy kinövi az irodánkat :-) :-) Előre is köszönöm a segítséget! Üdv: T.Z.
9 évvel ezelőtt
·
#17692
Ha nem elég erős a növény, és csak keveset csípünk le, akkor nem feltétlenül hajt többet, mert elég neki egy hajtást nevelni. Ha éppen akkor tápanyaghiányban szenvedett netán, az is okozhatta, hogy nem ágazott el.Ha most lenne visszavágva ott, akkor nagy valószínűséggel elágazna.Meg lehetne csinálni, hogy a korábbi visszavágás melletti levelet levágni, a helyére egy vajkrémes dobozt vagy hasonló műanyagedényt húzni. (Doboz aljára lyukat csinál, amekkora a szár. Dobozt végigvág, hogy csak az egyik oldal maradjon ép, így szétnyitva rá lehet húzni a visszavágási helyre. Cellux-szal többszörösen körbevesz. Virágfölddel feltölt. Az egészet folpackkal bebugyolál. Injekciós tűvel a földet állandóan nedvesít. Átlátszó edény esetén lehet látni, hogy van-e már gyökér. Így lesz egy plusz növény, a régi meg elágazik.)
9 évvel ezelőtt
·
#17704
Tavasszal szoktam vissza metszeni a kivánt magasságban.Ha az egyik ág jobban nő,akkor csipj vissza belőle, de még amikor pár levele van, evvel arra ösztönzöd, hogy máshol is hajtson,persze egész évben tápoldatozom,kéthetente,sok sikert,várom a fejleményeket...:-)
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére