1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2011. december 25. Vasárnap
  4 Válasz
  67.5K Megtekintés
Minden hagymás növény,-jácint,tulipán- de a burgonya,sárgarépa,petrezselyem,cékla,cukorrépa eltűnik a kertből. Járatát nem látni mint a vakondét. Csak a növények fonnyadt leveléről tudni,hogy mit evett meg. Nem lehet riasztópatronnal elűzni,mert a 6-8cm-es járata közel a felszínhez van. Mindent megeszik. A burgonyatermés felét, a sárgarépa,petrezselyem 2/3dát, a virághagymák felét,a céklát, cukorrépát is nagyon megdézsmálta.Mit tegyünk? Ezeket nem merünk a kertbe ültetni.Ezért a holland virághagymák dobozba pihennek fagymentes helyen. Szíveskedjen valami tanácsot adni e KEDVES ÁLLAT hatékony távol-tartására. Tisztelettel: Rácz Istvánné
12 évvel ezelőtt
·
#10594
Válasz elfogadva
Ez valami pocokféle lehet. Kósza pocokra tippelek.Jobb ötlet híján meg lehetne próbálni a járatokba Arvalint tenni.
12 évvel ezelőtt
·
#10594
Válasz elfogadva
Ez valami pocokféle lehet. Kósza pocokra tippelek.Jobb ötlet híján meg lehetne próbálni a járatokba Arvalint tenni.
11 évvel ezelőtt
·
#13283
Nálam 2éve járt egy ilyen dög! Megette előlünk a répát, zöldséget, 80%ban. Először nem tudtuk mi lehet, mire )3kert fogja a portánkat közre)az 1ik szomszéd néni mondta, hogy nála 2évvel azelőtt volt ilyen, a másiknál meg 1évvel azelőtt.Hát én már próbáltam , ami eszembe jutott, gazmentes volt a kertem, figyeltem , ki is ültem többször, de nem láttam, csak a kókadást, próbáltam vízzel kiönteni, hátha, órákig engedtem a lyukba a vizet, de semmi.., patkánymérget is próbáltam, de az sem hiszem,mert utána még dúrt ..a szomszéd kertekben lucerna volt, meg kukorica, ilyesmi, én meg locsoltam minden nap, lehet, hogy azért jött oda, mert laza volt a talaj, azóta sem tudom, mi miatt tűnt el, de SOHA ne jöjjön vissza!! RÉMÁLOM VOLT!!Hát lehet, hogy a patkányméreg a lyukakba nagyobb adagban érne valamit, kérdés, hogy utána mi marad meg a földben..
10 évvel ezelőtt
·
#13925
Szerintem nem az állandó mérgezés, hanem az eleve elriasztás lenne a cél !!!!! Hanggal vagy úgy mint a vakondoknál...A földikutya úgy tudom amúgyis védett állat, a magyarországi populációból sehol nincs a világon, még fajtamentés is zajlik ! Egyébként én is jártam így , de az cserebogár pajor, meg drótféreg volt, így talajfertőtlenítővel szoktam elülteni a növényeket, és azóta nincs ! Ez az egyetlen vegyszerünk, amit használunk az egyébként bio kertünkben !!!!!!
10 évvel ezelőtt
·
#13945
Ahogy látom a képen ez egy elég kötött talaj, kb ártéri talaj, ugyhogy földikutya semmiképpen nem lehet, meg annak a vakondénál háromszor nagyobb túrása van. Amivel Önöknek szerencséje van az a kósza pocok, a földfelszín közvetlen közelében vannak a járatai, nagyon szertágazó, én mindent kipróbáltam: gázosítás, patron, karbid, csávázott vetőmag, patkányméreg, élvevfogó csapda, egy jött be egyedül a hörcsögcsapda (hörcsögtőr) amit pár 10 éve házilag csináltak falun! nagyon gondosan ki kell figyelni hogy melyik járatot használja rendszeresen, és ott megcsapdázni. A közelben kell legyen folyó, tó, árokpart, onnan jön az átokfajzat, nálam is folyamatosan van utánpótlás, folyamatosan csapdázom, háború!! Kitartást kívánok!
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére