metszes banner

Kérdés-Válasz Egyéb


  Nádori Katalin Gyümölcs

Sárgabarack kemény rost nélkül

  Kiemelt   Megoldott

Tanácsot szeretnék kérni, milyen fajta sárgabaracknak NINCS a húsában kemény rostszál, ami szúr, néha egész hálós szerkezete van? Már második éve "futok bele" olyan gyümölcsbe, ami kellemetlen lekvár formában, a kemény rostszálak miatt. Több helyről is vásároltam, sajnos az eladók nem mondják meg milyen fajta (nem tudják), nyers állapotban nem észlelhetők a szálak, illetve, csak elvétve fedezhető fel, befőzéskor viszont nagyon sokban találtam. Tapasztalt más is hasonlót?

Válaszok (4)
  • · Tóth Balázs · Vissza a tetejére
    Szia! Nálunk is ez volt a gond tavaly. Én az idén Olaszországból származó barackot vettem, de most nem volt bent. Mondjuk szerintem nem a származás miatt (eddig mindig magyart vettem, most is azt akartam, de nem volt), hanem mert most leturmixoltuk a lekvárt botmixerrel. Jövőre talán már a saját fámról származó barackból tudjuk főzni a lekvárt...
    The reply is currently minimized Megmutat
  • · Nádori Katalin · Vissza a tetejére
    Szia, nagyon köszönöm a gyors választ! Annak is örülök, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal, akárkinek mondtam, nem hitte el.....nem tapasztalta. Botmixert én is próbáltam, de az a helyzet, hogy a darabosat szereti a család...és mixelés után is érezhető volt, mert érdesek, kemények a szálak. Kérlek, ha eladásra is terem a fátok szólj ;)
    The reply is currently minimized Megmutat
  • · Tóth Balázs · Vissza a tetejére
    Rendben, ültettem már párat...
    The reply is currently minimized Megmutat
  • · Bölkényi Gábor · Vissza a tetejére
    Kedves Katalin! A bergeron nevű sárgabarackban találhatóak kemény rostszálak, meg az egy kevésbé "vizes" barack, viszont saját (és egy két ismerős) tapasztalatból mondhatom, igen finom lekvár készül belőle. A gönci fajta nem igazán tartalmaz kemény rostszálakat, nedvdúsabb, kb 2 héttel előbb érik. Üdv: Gábor
    The reply is currently minimized Megmutat

Lépj be a válaszadáshoz.

Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


Itt regisztrálj »

Vissza a tetejére