1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2014. július 31. Csütörtök
  2 Válasz
  29.8K Megtekintés
Kedves Kertbarátok! a japánbirsemen (és 2 napja már a mellette lévő tara rágott bukszoson) fedeztem fel a csatolt képeken látható fehér lepkeszerűséget, és azt a fehér szövedéket amely bevonja az ágakat. A rovar talán 0,5 cm-s. Mi lehet ez és hogyan védekezzek ellene?
9 évvel ezelőtt
·
#29134
A képen látható gyapjas fehér színű bevonat az amerikai lepkekabóca telepei és azokon élő kabóca lárvái. A 6-8 milliméteres lepke szerű kifejlett alakok elsősorban ugranak, amikor megmozdul a növény vagy valaki (valami) közelít feléjük. Minden növényt megfertőzhetnek, ezért érdemes megelőzni továbbterjedésüket. Ha csak foltban jelent meg még a kártevő, vágja ki és semmisítse meg a fertőzött ágrészeket, vagy dörzsölje le kefével és utána permetezze le Mospilan (Spilan) rovarölő szerrel hetente a fertőzött foltot. A buxus bokron a puszpángmoly hernyói rágnak, ellenük a Karate, Decis, Sherpa nevű rovarölő szerek valamelyikét vesse be. Mindkét kártevő elleni védekezés akkor hatékonyabb, ha nem várja meg felszaporodásukat, és a fertőzés korai stádiumában kezeli le a növényt.
9 évvel ezelőtt
·
#29165
ha ez egyszer megjelenik akkor baj van.................. volt h csak a növény pusztulásával távoztak el............ sok sikert!!!!!!!
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére