metszes banner

Kérdés-Válasz Egyéb


  Katalin Árendás Minden más

férgek

  Kiemelt   Megoldott

A mellékelt képen látható férgek lepték el egy helység mennyezetét.Kérem ,amennyiben lehetséges szíveskedjen megírni,hogy mi lehet ez és mivel irtható. Köszönettel
Csatolmányok:

Válaszok (5)
 • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
  Körülbelül mekkorák a lárvák cm-ben vagy mm-ben? Korábbi hetekben nem repkedtek lepkék az adott helységben? Mit tárolnak a helyiségben?
  The reply is currently minimized Megmutat
 • · Katalin Árendás · Vissza a tetejére
  A férgek kb. 1-1,5 cm hosszúak.A fejrészén mintha egy fekete mákszem lenne . Lepkéket nem láttam ,de viszont rengeteg katicabogár volt a mellette lévő előszobában ,mert a helység ,ahol a lárvák megjelentek az az étkezőm. Itt nem tárolok semmit a bútoron kívül nincs ott más. Élelmiszert itt nem tárolok. Ahogy kúsznak a falon olyan nyálkás nyomot hagynak ,mint a meztelen csigák. Köszönettel
  The reply is currently minimized Megmutat
 • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
  Valószínű herlakin katicabogarak lehetnek az előszobában, azokra jellemző, hogy ősszel az épületekre és azokba telepednek nagy számban. A lárvák nincsenek velük kapcsolatban. A falakon mászó lárvák, amennyire a kép alapján megállapítható, valamilyen tárolt élelmiszert károsító molykártevő (pl. aszalványmoly, lisztmoly stb) hernyói. Ezek a molyok a nyitott ablakon is fényre berepülnek este a nyitott ablakon, és a kamrában, konyhában tárolt gabonafélékből készült anyagokba rakja petéit, (liszt, műzli, száraz sütemények, száraztészta, magok stb), azokat fogyasztják miközben növekednek, gyakran kirágják magukat a zacskókból és szétmásznak. A Javaslom, hogy tételesen vizsgálja át a tárolt száraz élelmiszereket, magokat, megőrölt pirospaprikákat is, ahol tárolják. Az a tapasztalatom, hogy fertőzötten is lehet vásárolni a felsorolt élelmiszereket az élelmiszer boltokból, vagy a boltban vagy előtte az áru tárolása, elosztása során fertőződnek meg. Ezt megelőzendő az újonnan megvásárolt árut érdemes mélyhűtőbe helyezni 24 órás kezelésre. A raktári kártevők nem bírják ki az erős hideget, ott elpusztulnak. Télen, amikor tartósan fagypont alatti a nappali hőmérséklet is, a kamra teljes tartalmát célszerű 1-2 napra hideg (fagy) kezelésre kihelyezni. A falon mászó lárvákat csak háztartási felhasználásra forgalmazott rovarölő szeres spray-vel tudja elpusztítani egyesével, bár nem tudom, hogy nem hagynak-e azok foltot a falon. Mindenképpen ártalmatlanítani szükséges, vagy összegyűjteni, mert félrehúzódnak, bebábozódnak, és hamarosan megjelenik a molylepkék újabb nemzedéke, és újabb fertőzést és kárt okoznak.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
  Örülnék, ha az eredményről tájékoztatna!
  The reply is currently minimized Megmutat
 • · Katalin Árendás · Vissza a tetejére
  Köszönöm a segítséget, a müzliben találtam meg a "bűnösöket". Kb 2-3 dkg müzli volt a tasakban. Az első látvány nagyon ijesztő volt. Még egyszer köszönöm.
  The reply is currently minimized Megmutat

Lépj be a válaszadáshoz.

Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


Itt regisztrálj »

Vissza a tetejére