1kert.hu - a FELCO specialista

  2012. január 23. Hétfő
  5 Válasz
  11K Megtekintés
Őszi szántás előtt istállótrágyát szórtunk a kertben, tapasztalatom, hogy a következő évben a lótücsök /felénk úgy hívják, hogy lótetű/ alaposan megdézsmálja a paprika , paradicsom és egyéb palántákat. Mivel ha tehetem kerülöm a mérgező vegyszereket, szeretném tudni van-e ellene egyéb hatékony védekezési lehetőség?
12 évvel ezelőtt
·
#10728
A tapasztalatom, hogy a most kapható Arvalin egy vicc, és egyáltalán nem hatékony a lótücsök ellen. Pl. egy kis, 200 m2-es kertnél a kijuttatandó mennyiség (átlaggal számítva) 25g*200=5000g, vagyis 5 kg. Ez a Gazdaboltos árral számítva 5*2.193=10.965 Ft. Az sem mellékes, hogy a hatóanyaga igen erős idegméreg.Személy szerint a szervestrágyázás előtt a kijuttatandó trágyát többször megforgatva, megjáratom rajta a baromfisereget. A kapirgálás során összetörik és megtisztítják a kártevőktől azt (nem mellékes, hogy kiemelkedő tojáshozammal hálálják meg). Macerásabb, nagy mennyiségnél fárasztó, időigényes, és kell hozzá a siserahad is, de nem jár vegyszerfelhasználással.
12 évvel ezelőtt
·
#10735
Az Arvalin nem ér semmit.Az egyetlen hatásos szer a Galition 5G, sajnos ezt pár éve kivonták a forgalomból. De Szerbiában és Ukrajnában még kapható, így nem lehetetlen a beszerzése. Többen árulják a neten 1200-1800 ft-os kilónkénti áron, csak rá kell keresni.Sokkal hatásosabb és sokkal olcsóbb, mint az Arvalin, ami egy hatástalan vacak.
12 évvel ezelőtt
·
#10740
Valóban a leghatásosabb védekezés a Galition-Buvacid volt. Sajnos azt különböző érdekcsoportok miatt megszüntették. Most már csak a Force talajfertőtlení tő szer használható, de azt be kell dolgozni a talajba.írta Láng A.Nekem nagyon kis területen,dísznövények között,gyenge fertőzésnél segített az arvalin 211-ben. De nem vitatom tapasztalatotokat a védekezés milyensége, sok mindentől függ.Lehet, hogy az az eltévedt tücsök magától is éhen halt volna!Vegyszerezésnél lehetőleg NE HASZNÁLJUNK KÉTES EREDETŰ SZEREKET!!!!!- http://www.cheminova.hu/en/lombtragyak/arvalin-lr/
12 évvel ezelőtt
·
#10803
A lótücsök a földfelszínhez közel kis futóárokban mozog. A legtermészetesebb módja az irtásnak az összegyűjtés. Tegyünk le egy deszkadarabot kissé megemelve a földre úgy, hogy alászórunk darát, és némi zöldséget. Reggeli órákban összeszedjük alóla a lótücsköt (mint a meztelen csigát)
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére