metszes banner

Kérdés-Válasz Fűszernövény, gyógynövény


  Nagy Ivett Fűszernövény, gyógynövény

Rozmaring ágat lehet most dugványozni?

  Kiemelt   Megoldott

Sziasztok! Kaptam valakitől egy nagy rozmaring ágat, amit 15 db, kb. 10 centis részre osztottam és eldugványoztam. Neljonzacskóval lefedtem a pára miatt és 20 fokos helyre tettem. Van esélyem a sikerre? Úgy tudom tavasszal és nyáron ideális dugványozni, most pedig tél eleje van... Üdv. Ivett

 • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
  Kedves Ivett!Igen, jól tudja. Télbe hajlunk. Ez már nekem is kezdett feltünni, most hogy igy emlitette.A remény hal meg utoljára. Persze, hogy van esélye. tétre, helyre, befutóra, mint a lovin. Ott is mindenki egyenlő eséllyel indul, csak vannak akiknek sikerül. Bizzunk benne, hogy Önnek is. A lényeg, hogy olyan helyre rakja ahonnan a dugvány nem látja a karácsonyfát és szilveszterkor se petárdázzanak hallótávolságon belül. Igy szegénykémet egy kicsit elszigetelve jó eséllyel meg tudjuk téveszteni és gyökeret ver talán, némelyik hiszékeny. A fóliát azért néha szellőztesse át, mert úgy be fog dunsztolódni, mint a két hónapos kapcaronygy.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (3)
  • · Nagy Ivett · Vissza a tetejére
   Kedves Zsolt!Köszönöm a válaszát!Nem én kértem az ágat, hanem csak úgy kaptam egy ismerőstől. Gondoltam megpróbálom, hátha sikerül. Ha nem fog, az se baj. Nem érdekel annyira ez a növény, de ha már kaptam szaporítóanyagot, akkor adtam neki egy esélyt. Aztán lesz, ami lesz.Üdv. Ivett
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Kedves Ivett! Pedig jó kis növény majd meglátja! Akár kalap mellé is tűzve. Pláne fűszerként. És jó esély van a gyökeresedésre akár most is, az optimális időn kivül.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Kedves Ivett!Azért nem kell duzzogni. Elégtelent adott a válaszomra, ráadásul minusz előjellel. Most morzsolgathatom a könnycseppeket a szemem sarkából egész álló este. :cry:
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Vissza a tetejére