metszes banner

Kérdés-Válasz Fűszernövény, gyógynövény


  Szabó Zsuzsanna Fűszernövény, gyógynövény

csicsóka vetőgumót keresek

  Kiemelt   Megoldott

Kedves Kertbarátok! Csicsóka termesztéssel kapcsolatban szeretném megkérdezni,hogy a Mecsek-oldal köves talaján megterem-e a csicsóka,milyen fajtával próbálkozzak, és Pécs környékén kapható-e vetőgumó?Budapest és a 6-os-út mente is jó lenne. Üdvözlettel! Szabó Zsuzsa

 • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
  Majdhogynem sziklára találták ki. Mint tudjuk, hogy homokra rá és más egyébből várat épiteni nehézséges, tehát a fundamentum is lényeg. Én azért körbe néznék, hogy a környéken az krumliburgonya jól megél-e, az gyökérzöltségek vonatkozásában. Amennyiben ez nehézséges, úgy nem próbálkoznék e kuriozummal.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (2)
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   A csicsóka a jó terméshez sok vizet igényel, de azért terem köves, száraz talajon is, csak nem olyan minőséget és mennyiséget. Főleg ilyen körülmények között az öntözést meghálálja.Ha csak otthonra kell pár tő, akkor ki kell menni a piacra, általában lehet kapni étkezésit, felénk például ránézésre több fajtát is. A szimpatikus fajtából kell válogatni a kisebb szemeket, ezeket el lehet ültetni, aztán év végére megmondja, mennyire bírja a talajt.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Szalai Gáborné · Vissza a tetejére
   Kedves Zsuzsa!Tessék körülnézni a pécsi vásárcsarnokban,itt szinte mindig talál.A csarnokkal szemben találni fog mezőgazdasági szaküzletet,és a távolsági pályaudvar mögött is van egy.Ha nekik éppen nincs megrendelik,beszerzik.Nem tudom,melyik részen van a kertje,a Mecseken,de általában ahol más növény is megterem/szőlő,vetemény/ott a csicsóka is teret hódít.Viszont azt sem hallgathatom el,hogy ,ha eddig nem is volt vaddisznó a kertje környékén,akkor a csicsóka ültetése után bizonnyal lesz!Ők is nagyon szeretik,és sajnos az utóbbi két évben már nem állnak meg a város közigazgatási határán. :-)
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Vissza a tetejére