metszes banner

Kérdés-Válasz Fűszernövény, gyógynövény


  Bogi Fűszernövény, gyógynövény

Milyen szőlőfajtát válasszak?

  Kiemelt   Megoldott

Ilyen kitételekkel melyik szőlőfajtát lenne érdemes választanom? 1: csemegeszőlő legyen 2: legyen gyorsan növő fajta, mert az ültetésével az a célunk, hogy felfuttatva, el tudjuk szeparálni magunkat a szomszédoktól 3: kedvelje a lazább talajt

 • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
  A talajjal az alany gyökere találkozik, ami bírja a laza és a kötött talajokat is, tehát a fajtaválasztásnál erre nem kell figyelni.Javasolnám beírni a gugliba, hogy csemegeszőlő oltvány, erre kijön egy csomó találat, sok kereskedőnél képpel és fajtaleírással együtt, ki lehet választani a szimpatikusat.Az erős növekedésen és a viszonylag jó fagytűrésen kívül még érdemes a rezisztenciára is odafigyelni, hogy ne nagyon kelljen permetezni, a rezisztens fajták szárazabb évben permetezés nélkül is elvannak.Rezisztensek közül amit ismerek és nagyon jó: Eszter, Pölöskei muskotály, Hamburgi muskotály.Az erős növekedéshez nem elég a fajta, kell a megfelelő tápanyag-ellátottság és a sok víz.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (1)
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Kedves Bogi!Narancsos hozzászólásod olvasva, nem Neked kell a szomszédoktól szeparálnod magad, ez szimplán az természetedből be fog következni, úgyhogy inkább a betonfalba gondolkodjál. Annak ültetési ideje a fagyok elmúltával eljő és rögtön két méter magasra nő. Sok sikert.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére