1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2013. december 02. Hétfő
  3 Válasz
  43.6K Megtekintés
Nagy fanatikusa vagyok a Ázsiai növényvilágnak ezért szeretném a segítségüket kérni a japán juhar szaporítása ügyében.A közeljövőben(tavasszal)szert fogok tenni egy pár hajtásra egy fáról, ezeket szeretném gyökereztetni. Hogyan csináljam? A választ előre is köszönöm :)
10 évvel ezelőtt
·
#15665
Nem könnyű dugványozni, de nekem már sikerült párat. Zöld dugványos módszerrel érdemes próbálkozni. Késő tavasszal, kora nyáron ( május-június) Nagyon levegős, gyökereztető közeg kell neki, homok, apró kavicsos közeg, vagy kertészeti perlit, (talán ez a legjobb) mivel itt nem alakul ki pangó víz és nem fog elrothadni a szár mielőtt gyökeret ereszt. Árnyékos helyen kell tartani, és a cserépre rá kell húzni nylon zacskót, vagy félbevágott petpalackot, hogy párás környezetben álljon. Nem árt még dugványozás előtt gyökereztető hormonporba mártani. Nekem olyan 50-60 %-os eredési arány lett ősz végére. Ja igen, a legfontosabb, rendszeresen, de kevés vízzel, inkább csak nyirkosan tartani a gyökereztető közeget. Ha nem hervad el 2 hónap után sem, akkor nagy valószínűséggel meggyökeresedett és átlehet ültetni ősszel lombhullás után általános virágföldbe.
10 évvel ezelőtt
·
#15684
Kedves Tóth Attila!Köszönöm segítségedet, ha vége ennek a fránya télnek azonnal nekilátok a projektnek :)
5 évvel ezelőtt
·
#29897
Sziasztok!
Véleményed- véleményetek szerint októberben érdemes belevágni a Japán juhar dugványból való szaporitásába? Esetleg megfelelö helyen tárolva nem indulna be a nedvkeringés? Tóth Attila nagyon perfekt volt számomra a hozzászólásod de én a hajtást vízbe tenném és úgy szintén gyökereztetö hormont használnék. További szép napot ! :-)
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére