A rosszul kialakított kivilugas metszése: hogyan hozzuk helyre a hibát?

A rosszul kialakított kivilugas metszése: hogyan hozzuk helyre a hibát?

Jobban járunk, ha a kivit nem próbáljuk kordonban, függőleges falként nevelni, ugyanis a növény nem így "működik".

Harcz Endre (Harcz Endre - kertészet, különleges növények) egy ilyen félrenevelt lugas mellett állva magyarázza el nekünk, mi is a megoldás. Ahol eleinte nem megfelelően volt kialakítva a támrendszer, ki kell pótolni, majd pedig helyre kell metszeni a kivit. Íme a korrekciós művelet lényege videón:

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

Az egyes gyümölcsfákat külön-külön is bemutató tanfolyam célja, hogy a kertészkedők egy életre elsajátíthassák a metszés tudományát. Ezzel pedig szebb és több gyümölcsre tegyenek szert a jövőben.

Az online tanfolyamra (videó és írott útmutató) a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni. Részletes információkért kattintson ide, nézze meg a bemutató oldalt >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?