1kert.hu - a FELCO specialista

  2013. december 31. Kedd
  4 Válasz
  2.9K Megtekintés
Honnan lehet tudni, hogy a piacon melyik az őszi mák-vetőmag, illetve hol lehet célirányosan vásárolni ilyet, ha az ajánlás ezt a fajtát tartja érdemesebbnek vetni? Válaszát köszönöm.
10 évvel ezelőtt
·
#15750
A magokra egyenként rá van gravirozva, hogy őszi mák vetőmag, csak nehezen olvasható. :lol: A vetőmag vásárlása a piacon mindig bizalmi kérdés. Vagy megbizunk az eladóban, vagy nem. Vagy azt kapjuk, amit vártunk, vagy nem. Ez vonatkozik a palántákra is.A mák most amúgy is egy kényes kérdés, eléggé korlátozva van a fajtahasználat. Aki biztosra szeretne menni, az fémzárolt vetőmagot szerez be szakboltban.
10 évvel ezelőtt
·
#15751
Azt is definiálni kellene, hogy mit jelent a piac.Ha a városi piaccsarnokokat, amik csak nevükben piacok, a valóságban egy csomóba települt zöldségboltok, ezeken a helyeken bizonytalan a dolog, lévén, hogy az árusok többsége azt adja, amit épp sikerült vennie. Igazi piacokon, ahol termelők is árulnak, már nagyobb az esély. Csak nem szabad úgy kérdezni, hogy van-e őszi mák?, mert hogyne lenne. :)Viszont ha azt kérdezzük, hogy ez ugye tavaszi mák?, és az eladó sajnálkozik, hogy az nincs neki, csak őszi mák, akkor azt el lehet hinni.Kiskerti vetésre nagyon elegendő a vetőmagboltban kapható kis csomag, azzal nincsenek ilyen gondok.Különben, bármit írjon az ajánlás, tavasszal csak tavaszi mákot érdemes vetni...
10 évvel ezelőtt
·
#15752
Pontosan ugyanez járt a fejemben, hogy piacon hogyan kell vásárolni. Ugyanez a gondolatsor jutott eszembe, hogy kérdezzünk rá, hogy mi a kinálat és ne játszuk ki előre a lapjainkat, hogy mi mit szeretnénk venni, mert akkor hihetetlen átváltozásokon fog keresztül menni a portéka.
10 évvel ezelőtt
·
#15754
Igen, a tipikus paprikapalánta-vásárlás:- Milyen fajta palántái vannak?- Milyen kell?- Legyen ..., meg ..., meg ... .- Szerencséje van, pont ez a három fajta van.Aztán kivesz egyetlen ládából 3 marék palántát...
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



1kert.hu - a FELCO specialista

Metszőollót vagy fűrészt keresel?

Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére