1kert.hu - a FELCO specialista

  2014. június 22. Vasárnap
  3 Válasz
  2.8K Megtekintés
Miért hullik le a dió a fáról ? köszönettel
9 évvel ezelőtt
·
#17638
Ehhez az egyéb jelenségeket kellene megfigyelni.Pl. nem kukacos? Vagy egyéb dolog, ami miatt nem tökéletes? Levelek teljesen egészségesek?
9 évvel ezelőtt
·
#17645
Tc. köszönöm a hozzá szólását a kérdésemre. Megnéztem a dió lehullott termését az össze mind kukacos és a levelek a fán olyan varangyos sárgás pöttyös. Várom válaszát,hogy mit lehet csinálni, hogy rendbe lehet-e hozni a fát, mert meg nem olyan öreg megszeretném mentei. Üdv Ott Né.
9 évvel ezelőtt
·
#17654
A varangyos az azt jelenti, hogy kidudorodások a levél színe felé? Ez atka. A dióhulláshoz nincs köze, de ha sok van belőle, a fát gyengíti.Ha jó barátságban van a helyi gazdaboltossal, akkor lehet beszerezni Vertimec-et, más esetben kell kérni valami levélbe szívódó szert, pl. Nissorunt.A kukacok többféle molylepke hernyói lehetnek, leggyakrabban az almamoly picinyei.Ezek ellen védekezni nem sok szakértelmet igényel, de sok kitartást, mivel ilyen tájt már szinte folyamatos a rajzás, a második nemzedék rajzik. Tehát almamoly elleni szerrel kell lepermetezni a fát, aztán olyan 10-14 naponta még vagy 3 alkalommal.A most fán lévő diók jó részében is van már moly, ezek ellen már nem lehet védekezni, csak a még egészségeket lehet megmenteni, és a jövő évi egyedszámot csökkenteni.Ha ennyire fel vannak szaporodva, akkor jövőre május elején kell elkezdeni a permetezést. (Ha több dió, alma, körte van a kertben, érdemes venni egy feromoncsapdát, ami megmutatja a rajzás idejét.)A permetezéshez kell egy háti motoros permetező, ami felvisz a fa tetejébe, meg valaki, aki elég jó erőben van a gép cipeléséhez...
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



1kert.hu - a FELCO specialista

Metszőollót vagy fűrészt keresel?

Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére