1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2014. június 29. Vasárnap
  3 Válasz
  10.7K Megtekintés
A lugas f 1 paradicsom alulról felfelé a levél és a szár bebarnul, majd elszárad
9 évvel ezelőtt
·
#17706
Az egy mondatos információból nem derül ki, hogy csak az alsó levelek száradnak le vagy az egész tő szárad el. Milyen a gyökere, milyen a szár belül? Csúcsi fiatal leveleken nincs elváltozás?Fénykép nélkül nem tudok semmi konkrét javaslatot adni. Kérem mellékeljen fényképeket!
9 évvel ezelőtt
·
#29047
Nálam is összezsugorodnak a paradicsom levelek alulról felfele, majd megbarnul és elszárad. A termés pedig foltos és éréskor megrothad. Permeteztem rézzel, gombaölővel, Calbit-tal, Vuxal Microplant szuszpenzióval, de semmi javavulás. Megmenthető még a növény és a termés? Gábor
9 évvel ezelőtt
·
#29054
Mindegyik képen a termések héja megrepedt az egyenetlen vízellátás miatt. A mély sebek mentén gyakran bekövetkezik a termések rohadása. A repedések nem gyógyíthatók, de a repedések megelőzhetők, ha nem sajnáljuk a vizet a növénytől, és egyenletesen adjuk neki. Amennyiben a repedés még a bogyók növekedése idején történik, a bogyók a repedések mentén szétnyílnak, és elrohadnak, vagy másodlagosan gombák telepednek a sebekre. Az alsó leveleken a barna foltok gombás eredetű levélfoltok, melyek általában alulról felfelé szoktak terjedni, először az alsókat fertőzi, majd a vízcseppek segítségével a felsőbb levelekre is rátelepednek. Az alsó leveleket érdemes a foltok megjelenése után eltávolítani, mint fertőzési gócot, és megsemmisíteni. Reggel öntözze a paradicsomot, és a többi zöldségnövényt, ne este. A levélfolt betegségek ellen a réz, a Dithane is hatásos, esős időben 10-14 naponta ajánlott permetezni megelőzés-képpen.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére