1kert.hu - a FELCO specialista

  2013. február 07. Csütörtök
  4 Válasz
  6.7K Megtekintés
üdv: azt szeretném, meg kérdezni miért nem marad meg a cseresznyefa két-három évnél továb egyszerüen elalszik, mikor már van rajta apró gyümölcs mi lehet a lehetséges ok.köszönöm.
11 évvel ezelőtt
·
#28418
Válasz elfogadva
Nem teljesen értem a kérdést.Úgy érti,hogy elpusztul a cseresznye fa?Vagy nem fordul rendesen termőre,és elsatnyul,termést nem hoz?
11 évvel ezelőtt
·
#28418
Válasz elfogadva
Nem teljesen értem a kérdést.Úgy érti,hogy elpusztul a cseresznye fa?Vagy nem fordul rendesen termőre,és elsatnyul,termést nem hoz?
11 évvel ezelőtt
·
#28419
Sok oka lehet, ezt így látatlanban nem lehet megmondani. Az egyik ok az lehet, hogy rossz minőségű, szabadgyökerű oltványokat vett. Az ilyenek vagy meg se erednek, vagy ha megerednek, gyengék lesznek és 1-2 éven belül elpusztulnak. De az is lehet, hogy földikutya rágja a gyökerét. Vagy szárazság, vízhiány - az első években gyakrabban kell locsolni. Vagy nem szereti a talajt. Vagy valamilyen betegség. És még sok más oka is lehet...
11 évvel ezelőtt
·
#28421
A magam részéről én sem értem a kérdést. A három évig tartó agonizálást kicsit hosszú időnek tartom még egy rossz minőségű olvány esetében, bár ezt a kifejezést sem értem teljesen tisztán. Tudjuk, hogy a halál az élettel kezdődik, de rögtön halódni kezdeni nem jó dolog. Kérdés az, hogy az olvány az ültetés után hogyan viselkedett, az esetleges haláláig, vagy szenderedéséig. Normálisan, ertőteljesen fejlődött a traumáig? Milyen tüneteket produkált? Leforrázás szerű ágvégek stb? Egy, vagy több fáról van szó, esetlegesen hosszú ideje tartó, megismétlődő jelenség? A töve körül megbontva a földet vannak-e rágásnyomok? stb. Egyáltalán miért cseresznye oltás a cime? Mire szeretett volna ezzel utalni?
11 évvel ezelőtt
·
#28423
:laugh: :laugh: :laugh: Zsolt!A kérdezőnek nyilván nem ,de nekem megint szerzett néhány nagyon vidám percet!A feltett kérdéshez értelmezési problémák miatt,és a kevés rendelkezésre álló információ miatt nem tudtam érdemben hozzászólni. :laugh:
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére