1kert.hu - a FELCO specialista

  2015. június 24. Szerda
  2 Válasz
  13.1K Megtekintés
stanley szilvafaimon, eleg sok kis szilva meg van zsugorodva es kekul be ido nap elott erik be.a mellette levo lepotican ezta tunetet nem latom.Milyen betegseg ez? ha egyaltalan betegeseg?
8 évvel ezelőtt
·
#29441
A szilvafáknál a bábaszilva nevű betegség lépett fel: erre az jellemző, hogy a termés abnormális módon megnő, formátlan lesz, a bőrszövete megráncosodhat, a fertőzött termések lehullanak. Hűvös, csapadékos időben szokott járvány kialakulni. A betegséget a Taphrina pruni nevű gomba okozza. A gomba a fák kérgén telel át, ezért az őszi levélhullás és a rügypattanás közötti időben réz tartalmú lemosó permetezés indokolt. Rügypattanástól a virágszirmok hullásáig 3 alkalommal javasolt a permetezés. A következő szerek hatnak ellene: - III. forgalmi kategória: Score (difenokonazol), Tiosol Ca poliszulfid, - II. forgalmi kategória: Bravo, Delan, Folicur solo(tebukonazol), Tiuram Granuflow, Syllit 400 SC(dodine). A kórokozó életmódja nagyon hasonlít az őszibarack levélfodrosodás betegségéhez, mivel azzal rokon gomba okozza, ezért ellenük ugyanazok a gombaölő szerek hatásosak.
Mellékletek (1)
8 évvel ezelőtt
·
#29438
A szilva gyümölcsnél is, mint az összes gyümölcsfélénél a termések növekedése alatt több hullámban történik a termésritkulás, a termések egy része növekedése leáll, gyakran összefonnyad, és ezzel egy időben mintha érni kezdene, beszínesedése is megindul. A zsugorodáson azt érti, hogy ráncos lesz és összetöpped? A károsodott szilva termésekben nincs kártevő? A gyümölcs húsa nem barna színű? Biztos diagnózis csak fénykép alapján adható.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére