Érdemes ismert fajtájút venni, nem egy akármilyen-t.Tudni kell, hogy korlátozottan téltűrő, -22 körül el szoktak fagyni az edzettebb fajták is, de egyesek már -17 fokon. Ezért érdemes utánanézni az adott fajtának a neten.Még azt sem árt tudni, hogy a kereskedelmi fajták többsége szedéskor ehetetlenül csersavas, csak etilénes vagy szén-dioxidos kezeléssel, vagy aszalással lehet ehetővé tenni. Sima tárolással is lebomlik a csersav, de ilyenkor elég kellemetlen mellékíz alakul ki, bár van, aki így is megeszi.Vannak olyan fajták is, amik szedéskor ehetőek, ezek téltűrése inkább a gyengébbek közé tartozik.Téltűrés szempontjából előnyös helyek: domboldalak (minél nagyobb fagylefolyással), városok belterülete, házfalak közelsége, fűtött épületekkel körülzárt terület, stb. Bizonyos esetekben a déli fekvés is segíthet, de a közhiedelemmel ellentétben ennek komoly hátrányai is lehetnek.A fa takarására csak komoly építmény jöhet szóba, a törzs bebugyolálása meg ilyen nevetséges dolgok semmit nem érnek.