1kert.hu - a FELCO specialista

  2013. május 06. Hétfő
  3 Válasz
  5.2K Megtekintés
A körtefáim levelén a mellékelt fényképeken szereplő elváltozások jelentkeznek már harmadik éve, amelyek a közelben levő almafáimat nem érintik. Az ágvégek ostorszerűen visszahajlanak, a megtámadott levelek foltosan feketére száradnak, egyes leveleken világoszöld, kevéssé kiemelkedő ragya jelenik meg. (Lehet, hogy két különböző betegségről van szó?) Mivel az almafáim nem fertőzöttek, talán a legrosszabbtól nem kell tartanom... Mi ez a betegség és mivel védekezhetek ellene?
10 évvel ezelőtt
·
#14076
Válasz elfogadva
Gombabetegség. Dithane M45 kell neki.
10 évvel ezelőtt
·
#14076
Válasz elfogadva
Gombabetegség. Dithane M45 kell neki.
10 évvel ezelőtt
·
#14077
Az alsó kép körtelevélatka. Atkaölőt neki.A felső képen a száradás lehet esetleg az atkásodás miatt, vagy tűzelhalás is éppen, az nem jelent semmit, hogy a szomszéd almafa nem beteg. Gyakran két egymás mellett álló fa közül is csak az egyik beteg.A visszahajló hajtásokat kellene megnézni. Ha a tövükben pontszerű szúrások vannak körben, akkor hajtáshervasztó darázs. (Ez a valószínűbb többféle körte esetén.) Ha nincsenek szúrások, akkor a feketedéssel együtt már tűzelhalás. Baktérium elleni szerhez nehéz hozzájutni, marad a réz, de az meg csak egy fél fokkal jobb a szenteltvíznél.
10 évvel ezelőtt
·
#14085
csatlakozom az elöttem szólóhoz, az első kép hajtás hervasztó darázs gyanús, felszívódó rovarölőt neki, de ezzel csak a lárvát fogod megölni, az imágó végig fogja szúrkálni az összes új hajtást, próbálkozhatsz sárga vagy kék ragacsos lappal gyéríteni.a második kép egyértelműen takácsatka, atka ellen külön kérj szakboltban ampullás készítményt, csak az hat rá, a hagyományos rovarölők nem
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



1kert.hu - a FELCO specialista

Metszőollót vagy fűrészt keresel?

Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére