metszes banner

Kérdés-Válasz Gyümölcs


  Máhl Mihály Gyümölcs

Mandulafa termésére mindig rászárad a héja miért?????

  Kiemelt   Megoldott

Azt szeretném megkérdezni hogy a mandulafám termésének a héja miért szárad rá a termésre. Mivel permetezzem és milyen betegsége lehet????? Sajnos az ágak is elszáradnak amit le kell metszenem!!!!! A képeket melléklem:
Csatolmányok:

 • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
  Igen, láttam a fotókat, de nem tudok semmi biztosat mondani. (Úgy látom, más sem.)Elképzelhető, hogy kéregmoly okoz kárt.Ha vannak ilyen 1 mm-es lyukak, a nyílások alatt rágadékkal:http://www.gazdabolt.hu/image/data/support/24714/kukacfurasbarackfan.JPGvagy a lyukak környékén ilyen mézgafolyásokkal:http://2.bp.blogspot.com/_OZNUAhk2OY4/Re38VpIkOAI/AAAAAAAAAEQ/zoDxifFq3QI/s200/DSCF2572s.jpgakkor kéregmoly.De így képről szerintem nagyobb a valószínűsége valamilyen gombabetegségnek, esetleg baktériumnak.Akkor jobb ötlet híján annyit kellene tenni, hogy mindenhol, ahol elhalt az ág, a legalsó elhalt rész alatt 20-30 cm-rel vágni még most, ilyenkor nem nagyon fertőzi semmi a csonthéjasokat.Aztán virágzáskor, majd augusztus elejéig 1-2 havonta adni neki egy felszívódó gombaölőt, pl. a Folicur jó, az úgysem árt otthon, monília és tafrina vonatkozásában. (Ennél is van némi esélye a virágzáskor bekerült moníliának.)
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (1)
  • · Máhl Mihály · Vissza a tetejére
   [quote name=Gyöngyössy]Igen, láttam a fotókat, de nem tudok semmi biztosat mondani. (Úgy látom, más sem.)Elképzelhető, hogy kéregmoly okoz kárt.Ha vannak ilyen 1 mm-es lyukak, a nyílások alatt rágadékkal:http://www.gazdabolt.hu/image/data/support/24714/kukacfurasbarackfan.JPGvagy a lyukak környékén ilyen mézgafolyásokkal:http://2.bp.blogspot.com/_OZNUAhk2OY4/Re38VpIkOAI/AAAAAAAAAEQ/zoDxifFq3QI/s200/DSCF2572s.jpgakkor kéregmoly.De így képről szerintem nagyobb a valószínűsége valamilyen gombabetegségnek, esetleg baktériumnak.Akkor jobb ötlet híján annyit kellene tenni, hogy mindenhol, ahol elhalt az ág, a legalsó elhalt rész alatt 20-30 cm-rel vágni még most, ilyenkor nem nagyon fertőzi semmi a csonthéjasokat.Aztán virágzáskor, majd augusztus elejéig 1-2 havonta adni neki egy felszívódó gombaölőt, pl. a Folicur jó, az úgysem árt otthon, monília és tafrina vonatkozásában. (Ennél is van némi esélye a virágzáskor bekerült moníliának.)[/quote]Nagyon szépen köszönöm a választ majd megprobálom igy hejrehozn a maldulafámat :-)
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére