HELLOSZJA.hu

Kérdés-Válasz Gyümölcs


  Tóth Géza Fűszernövény, gyógynövény

Hónapos retek vetése télen!!!!

  Kiemelt   Megoldott

Nem fűtött fóliasátorba lehet e hónapos retket és petrezselymet novemberben ültetni???!!!!! Segítséget előre is köszönöm!!! Tisztelettel Tóth Géza egy kezdő hobbikertész.
Csatolmányok:

 • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
  Nem érdemes, mert ha kicsíráznak, elfagynak. Éjszakánként csak 1-2 fokkal van több bent, mint kint, ezzel szemben nappal kimondott meleg is lehet, ami növekedést indukál, és a kicsírázott növényeket az első -5-6 elviszi.Majd február közepe felé lehet retket. Petrezselymet nem érdemes akkor sem, mert bár korai lesz, ám ha nem valami hatalmas a fólia, akkor kár vele a helyet foglalni. De ha kint teremtek kevésbé méretes zöldségek, azokat érdemes télre a fóliába ültetni, mert tavasszal korán kihajtanak, és lehet a leveleket csipkedni. Ilyen felnőtt állapotban jól bírják a fagyokat takaratlanul is, csak a magoncokat viszi el akár a -2 is.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (2)
  • · Stephani Mihály · Vissza a tetejére
   Tiszteletem! Azt olvastam, lennebb (Gyöngyössy) h. a hónapos retket február közepe fele lehet elvetni. Ha lefagy, nem megy tönkre? Vagy először csíráztatni kell, palántaként nevelni bent a házban? Érdekel a téma, mert én is szándékszom ilyet termeszteni saját célra.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   Ilyen rövid tenyészidejű növényt, mint a retek, nem nagyon érdemes előnevelni. Ha elfagy, akkor elfagy, vetni kell újat, egy hét alatt kikel.A retek egyébként úgy szokott elfagyni, hogy első lépésben csak a levelei, de a szára életben marad, és pár nap alatt ugyanoda ér, mint elfagyás nélkül. Az egész növény elfagyásához nagyobb hideg kell.Most itt fóliáról volt szó amúgy. De ha nem várható fagy, akkor szabadba is el lehet vetni februárban valamennyit, legfeljebb elveszítünk 10 Ft értékű magot, viszont ha szerencsénk van, nagyon korai retkünk lesz.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére