Készüljünk fel a tavaszra: ilyen a kertgondozás februárban

Készüljünk fel a tavaszra: ilyen a kertgondozás februárban

Ne halogassuk, amit úgyis el kell végeznünk: lássunk neki a halaszthatatlan kerti munkáknak már februárban!

Szereljünk fel fészekkamerát! Így figyelemmel tudjuk kísérni a kismadarak tavaszi költési és fiókanevelési időszakát.

kertgondozas februarban 01

Ha esett a hó, a nagyját rázzuk le az örökzöld bokrokról, sövényről, valamint tűlevelű növényeinkről, hogy az ágak ne roppanjanak meg a hó súlya alatt.

kertgondozas februarban 06

Vásároljunk vagy készítsünk saját kezűleg hidegágyat, hogy tavasszal legyen hol megeddzenünk a fiatal palántákat.

Ellenőrizzük, hogy a téli hőszigetelésként használt zsákok továbbra is a helyükön vannak-e a cserepes és más érzékeny növényeink körül és kellően védik-e azokat.

Támogassuk meg földdel azokat a növényeket a tövüknél, amelyeket a téli fagy felemelt vagy a szelek kimozgósítottak.

Az ágak közé helyezzünk ki a cinegéknek faggyút, cinkegolyót, hogy a kertbe látogatva egyúttal az áttelelt kártevőktől is megszabadítsanak bennünket.

kertgondozas februarban 02

Javítsuk fel a talajt: terítsünk le kerti komposztot vagy jól megérlelt trágyát az ágyásokra, majd gereblyézzük bele a talajba.

Válogassuk át és tisztítsuk meg a növénykarókat és egyéb futtatókat, növénytámaszokat, hogy készen álljanak a tavaszi használatra.

Még az új hajtásnövekedés megindulása előtt metsszük meg a bokorrózsát és teahibrid rózsát.

kertgondozas februarban 05

A kerti tóból és a tó körül takarítsuk el a növénymaradványokat, valamint halásszuk ki a vízbe hullott leveleket.

kertgondozas februarban 03

A fűnyírót és más kerti gépeket tisztítsuk meg és szükség szerint szervizeljük, hogy üzemképesek legyenek, mire beköszönt a tavasz.

kertgondozas februarban 04

Távolítsuk el a kerti tó fölül a lehulló őszi levelek ellen kifeszített hálót.

A rózsatövek és más cserjék töve köré terítsünk le érett, komposztált marhatrágyát.

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

Az egyes gyümölcsfákat külön-külön is bemutató tanfolyam célja, hogy a kertészkedők egy életre elsajátíthassák a metszés tudományát. Ezzel pedig szebb és több gyümölcsre tegyenek szert a jövőben.

Az online tanfolyamra (videó és írott útmutató) a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni. Részletes információkért kattintson ide, nézze meg a bemutató oldalt >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?