felco shop banner ingyenes szallitas


  GYARMATHY GABOR Minden más

Harkály a kertben

  Kiemelt   Megoldott

Vendegem lett egy harkály a kerti házamban. Már 5 lyukat is furt az eresz alá. A haz f↑bol van. es a tetö alatt lakik. Hogyan szabaduljak töle ?

 • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (4)
  • · GYARMATHY GABOR · Vissza a tetejére
   Kedves dr.Némethy !Köszönöm válaszát, a cikket mar olvastam regebben is, amikor nem volt ez a problémám. Persze nem ad megoldást a kérd♪0semre,. Valahol olvastam, hogy jo lenne, ha egy ragadozomadarijesztöt akasztok ki a lyukak közelében, amitöl a harkály megriad. Mennyire fennállo ez a javaslat ?
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Az ötlet akár be is jöhetne. Fenntartásaim azért vannak, mert ott van a harkály és haza akar menni. Elsőre lehet, hogy meg fog rémülni, de valószinüsitem, hogy biztos távolból fogja az otthonát figyelni és előbb, vagy utóbb rájön, hogy csak át akarják verni a buciját. Ezek az ijesztegetések biztosan hatásosak véletlenszerűen arra repelű madarak esetében, de a részeg ember is hazamegy, hiába kell megtennie háromszor annyi utat, mintha józan lenne. :-) /Jó esetben haza is ér/
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
   Ragadozómadár sziluetteket ajánlja a cikk felfüggesztve, valamint más különböző alakú fényvisszaverő tárgyakat, melyeket a légmozgás könnyen és folyamatosan mozgásban tart. Védőháló kifeszítése is szóba jöhet kisebb méretű épületeknél, amennyiben esztétikailag elfogadható a látványa. Az MME harkályokkal kapcsolatos cikke minden olyan védekezési lehetőséget ismertet, amit külföldön is ajánlanak, illetve alkalmaznak.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   A madársziluett garantáltan hatástalan, tesztelve.Internetről szedtem le karvalyfotót, ami a seregélyt eszi, kinyomtattam a sziluettjét, lemezre másoltam, kivágtam, felraktam a meggyfára. A seregélyek csak azokat a szemeket hagyták meg, amikhez majdnem hozzáért lengés közben a lemez...Ősszel még a szőlőben is kipróbáltam, egy hosszú boton lengett vagy 3 m magasban, eredmény ugyanez.Más fórumokon mások is írtak a saját kísérleteikről, náluk is így működött.Ahogy Wagner úr is írja, nyilván első látásra elgondolkodnak rajta, de aztán egyre közelebb óvatoskodva, kitapasztalják, hogy a ragadozó nem reagál.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

  Vissza a tetejére