HELLOSZJA.hu

Kérdés-Válasz Gyümölcs


  Dobák Judit Minden más

Mdarak etetése

  Kiemelt   Megoldott

28 éve etetem a madarakat. 8 féle madaram volt rengeteg tavaly is. Ugyanolyan körülmények között idén kb.15 pinty evett kb.1 hónapig. Egy hete eltüntek. A hó és hidegben sem jönnek. Nagyon el vagyok keseredve. Az újdonság, 2 éve egyik nagy fenyőmön szarkák élnek.Köszönöm a választ üdvözlettel Robicica10

 • · Török Tünde · Vissza a tetejére
  Nálam nincsenek szarkák, mégis nagyon kevés madaram volt az idén, és kb. egy hete azok is eltűntek. Ezért szerintem más lehet az oka, nem a szarkák.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (4)
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Megpróbálok válaszolni, de igy elég nehéz lesz, mert elsőre azt sem értem, hogy mi a kérdés. Az, hogy hova mentek a pintyek? Egyenlőre azt sem tudom, hogy egyáltalán honnan tüntek el, igy aztán nehéz a helyzet meghatározása, mert hiányzik a kiindulási pont. :-) Legalább ezt ismerni kellene. Részemről csak feltételezés, hogy a környékben megjelent valami ragadozó, ami aztán kihatással volt a pintyek étkezési szokásaira. Az sem zárható ki, hogy a nagyobb madarak, esetlegesen a szarkák verték el onnan őket.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Deilinger Dávid · Vissza a tetejére
   Lehet, hogy az egyoldalú táplálkozást megunták , végtére is ha 28 évig ugyan azt eszik, akkor csak megunják az ételt :)De ez csak feltételezés.Amennyiben arra vonatkozna a kérdés (nincs kérdés), hogy mi lett velük? Akkor annyit tudok mondani, hogy itt Hajdú-Bihar megyében sincs nálunk sem az etetők környékén 1 madár sem. Debrecenben sem, Szoboszlón sem.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   A szarkák étlapján többek között az énekesmadarak is szerepelnek, innentől ez már sötét gondolatokat vet fel.De lehetséges, hogy a pintyek egyszerűen csak átszoktak a harmadik szomszédba, ahol szintén etetik őket, és ott még szarka sincs.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Dobák Judit · Vissza a tetejére
   Köszönöm a válaszokat. Annyiból megnyugodtam, nem nálunk történt valami. Azért aggaztó,hogy ezek szerint nagyon sok helyen ugyanez van. Azt észrevettem, hogy kevesebb a madár minden évben, de nagyon hiányoznak. Köszönöm a hozzászólásokat szép napot.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére