1kert.hu - a FELCO specialista

  2014. március 11. Kedd
  4 Válasz
  14.4K Megtekintés
A segítségét, tanácsát szeretném kéri citromfácskánk kapcsán: 4 éves múlt, ez az első alkalom, hogy virágzik, de mivel ilyen korán, a szabadba még csak napközben merem kitenni, hogy süsse egy kicsit a nap, de mivel még méhecskékkel nem hiszem, hogy találkozna, a beporzással vagyok gondban. Sajnos nagyon kevés tapasztalatom van, a metszés, locsolás, tápozás már könnyen megy , de én kis naív eddig azt gondoltam, hogy ha megjelent a virág, akkor abból bizony hamarosan citrom is növöget majd. Most a napokban olvastam csak, hogy ahhoz bizony be kell, hogy porozza a méh a virágot, vagy az ő hiányában nekem kell ezt elvégezni ecsettel. A gond ott kezdődik, hogy nem tudom, hogy az éppen kinyíló virág melyik részéről kéne óvatosan leszednem a port, amit nem is igen látok és beporozgatnom a bibéket?- azok lennének a kis zöld nyúlvány szerűek, melyek a szirmok lehullása után látszanak? Kérném szépen tanácsát, mert olyan öröm, hogy végre virágzik, de még nagyobb öröm lenne, ha termést is hozna. Olvastam azt is hogy többször is virágzik, ha most nem igyekszem és elvirágzik, és nem sikerülne a beporzás, még van esély, hogy újra próbálkozhatom majd, még nyár előtt? Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel: Légrádi Tünde
Mellékletek (1)
10 évvel ezelőtt
·
#16593
Kedves Tünde!kezdjük a méhecskénél meg a beporzásnál :-) általános iskola 8. osztály biológia óra. :-)a tréfát félretéve higyje el, hogy a kis ecsettel ha körkörös mozdulatokat tesz a virágo belül, akkor ugyan azt éri el, mint a virágport gyűjtögető méhecske gyújtögetés forgolódás közben.
10 évvel ezelőtt
·
#16601
Helyesbítés: nem nyolcadik, hanem ötödik osztály, legalábbis, amikor még én jártam. :)https://www.google.hu/search?q=vir%C3%A1g+r%C3%A9szei&client=firefox-a&hs=0q9&rls=org.mozilla:hu:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=UWsfU_r4F4SAywP1v4DICA&ved=0CCwQsAQ&biw=1016&bih=604Ezek eléggé úgy néznek ki, hogy kötődtek maguktól is. (Rásegíteni azért nem árt az újabb virágoknál.) Az ilyen lehullott porzójú virágoknál már nem érdemes.Csak az a jó porzó, ami még élénk sárga.Bibéje - ami működőképes - nem minden citromvirágnak van.
10 évvel ezelőtt
·
#16604
csak simán lágy vizzel spriccelem,(a többi virág párásitása miatt,napjában,két naponként),meg ahogy sikerül...gyönyörű citromokat terem a fa, bent :-)
10 évvel ezelőtt
·
#16609
Csatlakozom András hozzászólásához,én isígy csinálom..Ha nincs finom szőrű ,puha, kicsi ecset,akkora vattás fültisztító pálcika is megteszi... http://www.argep.hu/trend/FULT/Fueltisztito-palcika.html
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére