1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2014. február 15. Szombat
  3 Válasz
  14.1K Megtekintés
Tisztelt Hobbikertész! Sajnos az egyik hipermarketben belefutottam egy gyönyörű kék phalaenopsis orchideába, amelyről utólag tudtam meg, hogy ilyen színű phalaenopsis a természetben nem fordul elő, mesterséges színezés eredménye. A virág szárán utólag alaposabban megnézve látszik is a szúrás helye, ahol a festékanyagot fecskendezték a növénybe. Kérdésem az lenne, hogy otthoni viszonyok között hogyan tudnám ugyanezt a színt elérni. Ételszínezékkel meg lehetne esetleg színezni ugyanilyen módszerrel a virágokat? Nem károsítja ez a növényt? Segítségét és tanácsait előre is köszönöm! :)
9 évvel ezelőtt
·
#29205
Próbáltam kék ételfestékkel locsolgatni, nem hozott eredményt. Szurkálgatni nem mertem. Ne aggódjon, mert gyönyörű hófehér virágokat nevel a következő alkalommal. Úgy is szép.
9 évvel ezelőtt
·
#29219
A http://www.bioplant.hu honlapon rendelhető fehér virágok sziromfestésére kifejlesztett sziromfesték sárga, narancssárga, rózsaszín és kék színben. A gyártó a mártogatós módszert ajánlja. Külföldi kertészeti honlapokon az injektálásos módszert hirdetik és árulják is a festéket, de a festék anyagát nem ismertetik.
8 évvel ezelőtt
·
#29383
Köszönöm szépen a tájékoztatást!
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



1kert.hu - a FELCO specialista

Metszőollót vagy fűrészt keresel?

Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére