felco shop banner ingyenes szallitas


  Czifra Katalin Növényvédelem

fehér lepkeszerűség és bevonat japánbirsen

  Kiemelt   Megoldott

Kedves Kertbarátok! a japánbirsemen (és 2 napja már a mellette lévő tara rágott bukszoson) fedeztem fel a csatolt képeken látható fehér lepkeszerűséget, és azt a fehér szövedéket amely bevonja az ágakat. A rovar talán 0,5 cm-s. Mi lehet ez és hogyan védekezzek ellene?
Csatolmányok:

Válaszok (2)
  • · Méhész Zsolt · Vissza a tetejére
    ha ez egyszer megjelenik akkor baj van.................. volt h csak a növény pusztulásával távoztak el............ sok sikert!!!!!!!
    The reply is currently minimized Megmutat
  • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
    A képen látható gyapjas fehér színű bevonat az amerikai lepkekabóca telepei és azokon élő kabóca lárvái. A 6-8 milliméteres lepke szerű kifejlett alakok elsősorban ugranak, amikor megmozdul a növény vagy valaki (valami) közelít feléjük. Minden növényt megfertőzhetnek, ezért érdemes megelőzni továbbterjedésüket. Ha csak foltban jelent meg még a kártevő, vágja ki és semmisítse meg a fertőzött ágrészeket, vagy dörzsölje le kefével és utána permetezze le Mospilan (Spilan) rovarölő szerrel hetente a fertőzött foltot. A buxus bokron a puszpángmoly hernyói rágnak, ellenük a Karate, Decis, Sherpa nevű rovarölő szerek valamelyikét vesse be. Mindkét kártevő elleni védekezés akkor hatékonyabb, ha nem várja meg felszaporodásukat, és a fertőzés korai stádiumában kezeli le a növényt.
    The reply is currently minimized Megmutat

Lépj be a válaszadáshoz.

Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


Itt regisztrálj »

Partnerek
 

FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett

Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

Vissza a tetejére