felco-shop.hu


  EdinAliza Növényvédelem

Buxus - zöld hernyó

  Kiemelt   Megoldott

Kedves Szakértő! :) Tavaly a mi buxusainkat is megtámadta ez a zöld hernyó. Idén már 2x permeteztünk. DE ez egy sziszifuszi küzdelem. :( A mellékelt fotókon is talán látható fehérkés, hernyós alakú valamik azok a zöld hernyónak a köv. generációja akar(na) lenni? Rengeteg van belőlük a leveleken. Mivel permetezzük? Mosplinan, Decis vagy mi legyen a permetlében? Egyáltalán most permetezzünk vagy később? Elnézést az a kicsit butuska kérdések miatt, de nem vagyok valami nagy kertészkedő! Előre is köszönöm a választ! :)
Csatolmányok:

 • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
  A kis fehéres csavart formájú valamik a BUXUS LEVÉLBOLHA lárváinak viaszos váladéka. A buxus levélbolha kifejlett egyedei is igen apró 2-3 mm-es méretű állatok, évente 1 nemzedéke fejlődik ki, nem szokott olyan kártételt jelenteni, hogy veszélyeztetné a bokrokat: a hajtásvégi leveleken okoz kanalasodást. Amennyiben enyhe jelenlétét észlelik a hajtásvégeket vágják le mielőbb, és semmisítsék meg. A bokrokon telel a kártevő, ezért április végén érdemes ellene felszívódó hatású rovarölő szerrel permetezni a kártevő rejtett élete miatt, ez jelenleg a Mospila, Spilan. A buxusnál minden permetezésénél javasolt a tapadásfokozó szer használata a levelek viaszos, sima felszíne miatt.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (2)
  • · EdinAliza · Vissza a tetejére
   Köszönöm szépen a választ! :) Olyan furcsa is volt nekem, hogy a neten több olyan cikket is átnéztem, ami a buxusokat megtámadó zöld hernyókkal foglalkozik, és és egyik helyen se láttam olyan fotót, amin ilyen fehéres bogyócskák lettek volna! :)
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · EdinAliza · Vissza a tetejére
   Hátha segítség valakinek, aki hasonló cipőben jár mint mi a buxusokkal. Azok a fehér valamik, azok tényleg a zöld hernyónak (puszpángmolynak) a köv. generációja akarnának lenni. Egy gazdaboltban azt tanácsolták, hogy Mosplinan + tapadásfokozós adalék legyen a permetlében. (tegnap már le is permeteztük a buxusokat... idén már harmadszor. ) Aztán ami túléli, majd kap Decist, vagy Mosplinan+Nonit+Decis kombinációt. Valamennyit biztos, hogy ér a permetezés, mert a szomszédságunkban már mindenhol kihaltak a buxusok, csak barna kórók maradtak belőlük. A mieink azért még zöldek - már ahol :) -, DE nagyon sziszifuszi ez a küzdelem ezzel a hernyóval.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére