Egy metszőollóval meghosszabbíthatjuk őszig a lángvirág virágzását

Egy metszőollóval meghosszabbíthatjuk őszig a lángvirág virágzását

Másodvirágzás.

A bugás lángvirág (Phlox paniculata)  a másodvirágzással gyönyörködtető évelők közé tartozik. Ez azt jelenti, hogy megfelelő vágással elősegíthetjük azt, hogy másodszorra is virágot hozzon késő nyáron vagy ősszel.

Ha szeretnénk ezt megtapasztalni, akkor vágjunk rendszeresen minden olyan virágszárat vissza, amelyik még nem virágzott el teljesen. A metszőollót a felső levélpár alá helyezzük. A levelek hónaljában virágrügyek ülnek, amelyek ezt követően kihajtanak.

langvirag metszoolloval 02

Lényeges, hogy bátran metsszünk, amikor az első virágok hervadni kezdenek, még akkor is, ha nehezükre esik. Ha már minden virág elhervadt, a növény másra fordítja az energiáját, mégpedig a magképzésre. Ebben az esetben viszont csak nagyon kevés energiája marad a másodvirágzásra.

Ősszel, a másodvirágázást követően az elszáradt hajtásokat valamivel a talajszint felett visszavághatjuk. A növény számára azonban az az optimális, ha ezeket a növényi részeket meghagyjuk a hideg évszakra, mert természetes téli védelmet biztosítanak.

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

A gyümölcsfákat külön-külön bemutató filmek alkalmasak arra, hogy a kertészkedők egy életre elsajátítsák a metszés tudományát.

A jól metszett gyümölcsfák pedig sokkal szebb és nagyobb mennyiségű gyümölcsöt teremnek majd számukra.

A tanfolyam DVD és a hozzá tartozó kiskönyv ide kattintva rendelhető házhoz.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?