1kert.hu - a FELCO specialista

  2013. április 09. Kedd
  4 Válasz
  6.1K Megtekintés
Elkezdtem foglalkozni sóska termesztésével: Pallagi nagylevelűt vetettem. A tegnapi napon észrevettem, hogy rengeteg apró csiga lepte el az új hajtásokat. Milyen szert használhatok ellenük, amelyek nem hosszú várakozási idővel de nagy hatékonysággal működnek. MONDJANAK, KÉREM, NÉHÁNY VEGYSZER NEVÉT, AMIVEL NEM KELL NAPI GYAKORISÁGGAL PERMETEZNI, MERT SOKÁIG HATNAK. ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
11 évvel ezelőtt
·
#13834
Talaj felszínének gyakori lazítása segíti a talaj felszáradását, ami nem kedvez a csigáknak. Esti öntözéssel a növények sokáig, gyakran reggelig vizesek maradnak, így biztosítják a csigák kedvező életterét, ezért nem javasolt a késő délutáni öntözés. Kedvelik az érett gyümölcsöket, a kifacsart narancs-, citromhéjat, kihelyezésükkel sokat össze lehet csalogatni. A talaj felszínével egyező szintbe süllyesztett sörcsapda is hatásos összegyűjtésükre. Alkonyatkor vagy hajnalban végzett gyűjtéssel, amikor az állatok aktívak és észrevehetőek, hatékonyan lehet egyedszámukat csökkenteni. A védendő növények köré csíkban kiszórt szárított mészpor a rajtuk átmászó csigák pusztulását okozza, hatásos módszer. Növényvédő szerek közül valamennyi metaldehid hatóanyagú készítmény hat a csigák ellen (Bio plantella arion, Carakol 6, Detia Degesh Schneckenkorn, Glanzit): kijuttatásukat a mészporhoz hasonlóan kell elvégezni, a szer növényhez nem érhet. Eső után a kezelést meg kell ismételni.
11 évvel ezelőtt
·
#13846
Csiga elleni permetszer tudtommal nem létezik.(Az Actarával például az a gond, hogy ha egy közismerten rovarnak minősített állat (mondjuk, levéltetű) lábainak számából kivonjuk egy csiga lábainak számát, és nem nullát kapunk végeredménynek, akkor a csiga bizony nem rovar, tehát az Actara nem fog hatni.)A metaldehidek jók, csak mivel az eső felveri őket a növényekre, ezért azokra a növényekre, amiknek a levelét esszük, nincsenek engedélyezve.Ezt a dolgot azzal lehet kijátszani, hogy a közvetlenül a sóskasor mellé szórunk ki egy sor granulátumot, és lefedjük egy rossz deszkával, így egyrészt megvédjük az esőtől, másrészt a csigák számára egy kedvező, árnyas nappali búvóhelyet alakítunk ki.2 hét után a deszkát elvéve a metaldehiddel szennyezett talajfelszínt felszedjük a sóska mellől, és olyan helyre dobjuk, ahol nem okozhat mérgezést.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére