felco-shop.hu


  Török Tünde Dísznövény

diffenbachia gyökereztetése

  Kiemelt   Megoldott

Egy hete kaptam egy kis diffenbachia hajtást, amit az illető már vízbe tett egy ideje gyökereztetni. Mikor megkaptam elég hervadtak voltak a levelei, és 2 db 2 cm-es gyökere volt. Most, hogy egy hete nálam van, vízbe tettem, az egyik levél elsárgult, a gyökérkezdemények nem változtak. Mit csinálok rosszul? Mit tehetek a megmentésére? Mennyi fény kell neki: ablakba tegyem, vagy messzebb az ablaktól? Előre is köszönöm!

 • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
  Ha nem rothad a szárrész, akkor nem kell aggódni, majd hajt új leveleket.Világos, de nem napsütötte helyre kell tenni, és várni.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (4)
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   Úgy általánosságban a sok fény gátolja a gyökeresedést, de a Dieffenbachia annyira jól gyökeresedik, hogy ez nem sokat számít.A levélsárgulás talán még az előző gazdájánál elkezdődött, ha hervadtak voltak a levelek. Vagy meg is fázhatott szállításkor. Nincs esetleg túl sok levele? Mert azt nem lehet elvárni tőle, hogy gyökér nélkül életben tartson annyi levelet, mint gyökeresen, ilyen esetben leszárítja a levelek harmadát-felét.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Török Tünde · Vissza a tetejére
   2 db levéllel kaptam, mindkettő hervadt volt. Az egyik levél azóta már tönkrement, a másik valamivel jobb állapotban van, mint amikor megkaptam. De hogy megfázott volna szállításkor, azt nem hiszem, mert csak épületen belül mozgattuk.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Török Tünde · Vissza a tetejére
   Köszönöm, akkor most várunk.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Nagy Krisztina · Vissza a tetejére
   Nekem is van egy Diffenbachia-m. Nagyon megnőtt es mint mar sokszor legvágtam es visszatettem a földbe. eddig mindig gyokeret eresztett , helyrejott. Most nem, ledobta az osszes levelet es csak egy kórór maradt. Hiaba van a foldbe, nem történik semmi vele. Már egy hónapja ugyanolyan állapotba van. Lesz belőle valami valaha?
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »
  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

  Vissza a tetejére