felco shop banner ingyenes szallitas


  Tézsláné Zsolnay Zsuzsanna Növényvédelem

gyomstop

  Kiemelt   Megoldott

Kertünkben nagyon elszaporodott a tyúkhúr. Tudom, hogy gyógynövény, de azt nem szeretem, hogy a veteményt nem győzöm kapálni. A gyengébb növényeket el is nyomja, az újzélandi spenótból például lehetetlen kiirtani. A füves részen bevált a Gyomstop nevezetű szer. Arra lennék kíváncsi, hogy veteményes részen használható-e, hogyan, mikor. Mivel csak amatőr kertészkedő vagyok, bizony azt sem tudom, melyik növény egyszikű, melyik kétszikű. Honnan tudhatom meg? Ezt a gyomstop használatához kellene tudni. Ha valaki tud más hatékony megoldást a tyúkhúr megfékezésére, szívesen veszem.

 • · Molcsán julianna · Vissza a tetejére
  pl.a fű 1szikű,mert a gyökérből 1szál marad,nem ágazik,nem hoz levelet,sajnos pernye is ilyen...nos,veteményezés előtt mikor olyan GYÖNYÖRŰ a tyúkhúr,levél által felszivódó gyomirtót lehet használni,Gardener,Rundup,(valahogy igy irják)be kell szórni a területet,és a gyökeréig kiszáritja.Mi csak ekkor használunk,vetés előtti gyomirtót,ha már nagyon nem birunk velük...:-)
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (3)
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   Spenót az konkrétan kétszikű.Egyszikű általában az, aminek hosszú, egyenes levelei vannak, párhuzamos erezettel, mellékerek nélkül.A termesztett haszonnövények közül nagyjából csak a gabonafélék és a hagymák egyszikűek, legalábbis így hajnalban nem jut eszembe más.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   Megint egy troll garázdálkodik a honlapon? Vagy valami probléma lenne a válaszommal?
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Járdány Gyula · Vissza a tetejére
   Én feladtam. Nem bírok vele. Mármint a tyúkhúrral. Marad a manuális kézzel való kitépés. Az összegyűjtött tyúkhúrt odadobom a csirkéknek, és legközelebb rántott csirke formájában találkozom vele. Végül is én járok jól.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

  Vissza a tetejére